torsdag 26 april 2012

En oplanerad kalldusch

Vad det är rooooligt när vädret spelar en ett spratt. Det "skulle" ju inte börja regna förrän sen eftermiddag och då bara ett blygsamt regn. Så blev det inte, kan jag säga.
Tänkte trampa en ganska kort runda på 4 mil i lagomt tempo vid lunchtid. I början tänkte jag mest på att det här var nog fel dag för att lämna skoöverdragen hemma, det drog kallt åt tårna. Sen kom regnet och jag fick konstatera att det var rentav fel dag att ens ge sig iväg ut på cykeln.
Drygt halvvägs och redan blöt.
Jaja, det blev till att höja tempot för att hålla värmen. Kostade ändå på mig en liten fotopaus vid den för tillfället inte särskilt mäktiga Umeälven vid Brännland. Ingen vårflod i sikte än.


Synd att regnet kom, för det var himla fint på vägarna dessförinnan.


Sista två milen gick mer eller mindre i hällregn, men det gick det också. Får se det som en insättning på pannbenskontot och det var trots allt bättre än löpturen tidigare i veckan ;)


2 kommentarer:

 1. Otur.
  Jag tycker att det är rätt så ok att cykla i regn. Om det inte vore för att cykeln bli så skitig... För cykelrengöring är inge favorithobby direkt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, rengöringen av både mig, cykel och kläder tog sin lilla tid. Hade t.o.m. grus innanför cykelbrallorna.
   Håller delvis med, så länge man håller sig varm är regn inte så farligt, men det var bara 5 grader idag så jag hade gärna avstått ändå ;)

   Radera