Min träning

Jag cyklar för att det är sjukt kul och det känns som en vettig träningsform för att få allmänt hyfsat flås och allroundstyrka. Gillar dessutom naturupplevelsen! 
Mestadels kör jag mountainbike typ teknisk stigcykling, gärna med fikapauser! Emellanåt leker jag trenduro på stigarna som lutar utför och besöker nån bikepark varje år. På senare år har jag även hakat på trenden med gravel-cykling.  


Nuvarande träning
Har inget strukturerat upplägg överhuvudtaget! Kör det som känns kul och struntar i resten. 


Målet med ett aktivt liv?
Målbilden är att kunna köra långa pass ute i naturen, t.ex. dra iväg på spännande toppturer i fjällen, lägga en heldag på att utforska en vandringsled med mountainbiken eller bara dra ut för att nöta tekniska hinder en stund efter jobbet. Det ger även orken och styrkan att palla livet i övrigt och förebygger förhoppningsvis en del ålderskrämpor. 


Min träningsbakgrund - en kort tillbakablick
Det är aldrig för sent att ändra livsstil eller att börja träna! Jag var 28 otränade år när jag insåg vilket fysiskt vrak jag var och inte hade ork till nåt. Som nybörjare gick jag vilse i den pryldjungel som cykelsporten är, men efter nåt år av harvande föll bitarna sakta på plats och jag hittade det jag behövde för att utvecklas. Att cykla tillsammans med andra har varit den enskilt viktigaste parametern för att lära sig tekniken och kunna pusha sig lite lagom utanför komfortzonen. 
Sen har jag halkat in på längskidåkning de senaste åren också, återigen något som är svårt att bemästra när rörelsemönstret inte finns med från barnsben men skam den som ger sig. 4 kommentarer:

 1. Hej! Kul å läsa om en till som cyklar mtb häruppe i norr! Jag har flyttat hit från Östersund och det skulle vara kul att följa med ut nån gång och hitta de fina stigturerna framåt våren. Kör du med nån klubb också??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena! Välkommen till Umeå :)
   Jag kör inte med nån klubb, men det finns några umecyklister på happyMTB som jag cyklar med ibland. Det är bara att du hänger med på nån tur till våren, när stigarna tinat fram.

   Radera
 2. Hej! Har du cyklat isälvsleden? Tycker den verkar vara en bra dagsutflykt/ träningssträcka. Har försökt hitta allmänna transportmedel för att ta sig till/ från Umeå,men det är kanske två bilar som gäller(?)
  Kul/ inspirerande blogg i övrigt :)
  /petter

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har cyklat en bit av den - från Hällnäs upp till Djupvik, vilket lär vara den finaste sträckan av leden. Det är dåligt med allmänna transporter dit uppåt. Vi har haft bil när vi varit där.
   Kul att du gillar bloggen, det är alltid roligt att höra :)

   Radera