söndag 3 mars 2013

Vasaloppet på spinningcykel

Tyckte jag förtjänade ett break från flyttstöket idag, den värsta biten är ändå avklarad, nu är det mest iordningställande och småpyssel som återstår. Körde Vasaloppet istället! Inte det riktiga då, utan den där mesvarianten för oss som inte orkar köra det på riktigt - spinning alltså, med Vasaloppet rullandes på storbildsskärm. Fint distanspass såhär en vecka där jag knappt haft tid att träna alls.
Andra året jag körde denna "cykelhappening" på IKSU, trevlig tillställning där instruktörerna ställer upp och langar vatten, bananer, Gainomax, blåbärssoppa och massor av pepp - många tummar upp för engagemanget. Jag valde dock bort sötsakerna idag, körde det som ett uthållighetspass på bara vatten, allt för att nå den där riktiga välkokt-spaghetti-känslan i benen. Men så gick det heller inte att pusha pulsen mycket över 90% under slutspurten genom Moraparken och över upploppet.
Riktigt skönt pass, särskilt som jag hunnit bygga upp ett ordentligt träningssug senaste dagarna. Att kånka kartonger och möbler är ett dåligt substitut även om det tagit en del på musklerna. Det blev den här Vasaloppsspinningen som räddade veckan, men nu ska jag väl snart kunna hitta tillbaks till rutinerna och köra på som vanligt igen.

4 kommentarer:

 1. Herrejisses, bara vatten?
  Härligt i vilket fall som helst! Något för vårt gym att ta efter, fast jag skulle ha väldigt svårt att slita mig från soffan på vasaloppsmorgonen.
  Men du Karin, du bor ju i vinterland, då kanske du ska prova att åka loppet nåt år? ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker absolut du ska introducera det på ert gym, de här passen är poppis som tusan. Det var några galningar som körde indoor walking till Vasaloppet också...
   Alltså, skidor och jag går inte särskilt bra ihop. Jag har någon gång tänkt tanken på klassikern, men då tänker jag att nej, jag vill inte snora mig fram på bakhala skidor i 9 mil. Eller för den delen simma i en iskall älv. Eller springa 3(!) mil. Ehe.. det blev inte så mycket kvar av den klassikern. Vättern lockar faktiskt inte så värst heller, haha.

   Radera
  2. haha då blev det ju inte så mycket kvar av den där klassikern :-)

   Indoorwalkning? har liksom aldrig fattat grejen med det, kankse för att jag avskyr att stå på crosstrainer. Fyra timmar på en är väl rena avrättningen:)

   Lägger vasaloppsspinning som förslag till nästa år, och så får jag väl ta mig ur soffan då!

   Radera
  3. Håller med, förstår mig inte heller på crosstrainergrejen.

   Jamen gör det! Kan nästan lova att ni får ett fullbokat pass om ni kör.

   Radera