söndag 10 mars 2013

Tresiffrigt marklyft

Okej, jag har sagt att jag inte tycker det är så kul att blogga om styrketräningen, det är cykling som är det skojiga. Men jag gör ett undantag idag, för jag tycker det nya perset på 100 kg i marklyft förtjänar en egen bloggpost :) Det var definitivt inte det snyggaste lyftet jag gjort men det kvittar, 100 kg kom både upp och ner, sen blev jag så yr att jag höll på att stupa. En fin milstolpe att nå upp till såhär på söndagsmorgonen.
Får se vad jag hittar på resten av dagen, det kanske dyker upp ett inlägg om cykling också, vem vet...

4 kommentarer:

 1. 100 kg är jäkligt bra i marklyft. Kör du "traditionella" eller "raka"!
  /Åsa

  SvaraRadera
 2. Det blev den traditionella typen idag.
  Raka marklyft är ju himla sköna också, har dock inte testat att maxa där.

  SvaraRadera
 3. Fett! Tresiffrigt är alltid coolt, särskilt i "de tre stora" :). Jag kom till 90 kg i knäböj förra vintern, sen satte ryggskott och brutna nyckelben och annat tjafs stopp för vidare satsning mot 100. I år har jag inte haft motivationen för tung styrketräning utan mest kört uthållighets- och bålstyrka. Riktigt bra gjort att bli starkare samtidigt som du cyklar så mycket; jag upplevde att det till slut blev för svårt att utveckla maxstyrkan och explosiviteten samtidigt som jag körde mycket konditionsträning. Tekniken kan ju alltid bli bättre iofs men det blir också svårt om man konstant har trötta muskler (och huvud). Tror du kommer känna dig väldigt stark i vår!

  SvaraRadera
 4. Visst är det coolt, men har väl ändå inga större förhoppningar om att nå tresiffrigt i någon annan övning. Böjen kräver betydligt mer fokus (90 kg är respektingivande, är inte ens i närheten där) och bänken - haha! 100 kg där är bara att fetglömma :)
  Som du säger, det är svårt att kombinera med konditionsträningen. Än så länge kan jag utveckla båda delarna samtidigt, som den relativa nybörjare jag är, men det går nog inte så värst länge till. Och så snart snön försvinner kommer gymmet hamna i skymundan igen. Hoppas ändå att detta nötande med skivstängerna ska komma cyklingen till godo på ett eller annat sätt.

  SvaraRadera