fredag 10 maj 2013

Stigcykling vid havet

Nytt försök att ta sig an stigarna i Strömbäck och Kont, förra gången var det för mycket snö, idag var det betydligt bättre. Såg knappt till någon snö alls faktiskt, alla stigar låg där blottade och inbjudande. Sjukt kul! Det är inte jättemånga kilometer stig i området och det är väldigt platt, tekniska utmaningar saknas dock inte. Det är stenigt, rotigt och som bonus idag väldigt halt efter gårdagens regn. I vanlig ordning kräver de tekniska partierna för mycket fokus så kameran kommer bara upp på de snälla transportsträckorna mellan allt brôt.


Vi började med de klurigaste stigarna i Strömbäcksområdet och letade oss sakta ner genom skogen till de fina hällarna i Kont med utsikten mot havet. Alltid kul att snurra runt på klipporna en stund.


Alla av dagens två cyklister var mycket nöjda med utflykten, stort smil på läpparna den mesta av tiden, för det är så himla skoj att stigcykla igen. Någon i sällskapet, nämner inga namn, tog dessutom ett bad i den inte fräschaste bäcken jag sett, hehe. Dagens tips: håll ögonen dit du vill cykla, för cykeln följer din blick.
Nybadad cyklist :) 

3 kommentarer:

 1. Ah, härligt att se barmark! Det är viktigt att hålla sig ren, så det var ju tur att någon iaf fick bada :).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte en dag för tidigt! Snön har legat kvar alldeles för länge i år.
   Hon sa något om stinkande underställ några minuter tidigare så det kanske var på sin plats med ett dopp :)

   Radera
  2. Haha understället fick vad den förtjänade! Hjälpte även till att hålla mig sval under cyklingen vilken var nice! :)

   Radera