fredag 31 maj 2013

Glad happyride till skogs

Gillar verkligen forumet på happymtb alltså, där går det nästan alltid att hitta folk som är pepp på att cykla. Trevliga är de också! Brukar inte vara så lätt att skaka fram cykelsällskap en vanlig fredag mitt på dagen, men happy kan man lita på - Annika, Peter och nya bekantskapen Erik mötte upp för en tur på Umåker, Hässningberget och Röbäck. Även happylurkaren Mathias dök upp och anslöt halvvägs genom rundan.
Skogen var het som en ugn ungefär och tyvärr så har väl värmen till slut fått förra årets alla mygglarver att mogna färdigt. Hässningberget var värst, det blev ett svart moln runt en när blodsugarna samlades, inte lätt att hålla fokus på att trampa cykel och balansera på spång då inte. Nästan så man fick blodbrist innan vi nådde den räddande brisen uppe på toppen av berget.


Stigarna visade sig från sin bästa sida, torra och fina, det går att stå på så mycket hårdare när fästet är så bra. Kände lite seghet efter gårdagens landsvägsrunda och värmen tar en del kraft också, men jag kan inte beklaga mig över dålig form nu alltså. Mycket nöjd med dagens pass, sällskapet var strålande, cyklingen superb, cykelbenen satt på rätt plats, solen var återigen med oss hela dagen. Det avslutande och svalkande doppet i Nydalasjön blev pricken över i:et. Eller förresten, den riktiga pricken var nog pizzan och colan som jag absolut inte kunde motstå efter 5 timmars utflykt (varav 3 timmar i rörelse). Det var den godaste pizza jag ätit sen... ja, sen i söndags då när jag kom hem helt utmattad efter cykeläventyret på Isälvsleden. Cykling och pizza är en vinnande kombo!


Varmast i Sverige idag! 2 kommentarer:

  1. Väl skrivet! :) Jag tackade mig själv för ett väl uppstyrt kylskåp som bjöd på en massa godis såsom grillad kyckling avocado å folkis! :D Nästan lika bra som pizza å cola efter cykling :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lät inte dumt det heller! Kanske snäppet bättre på nyttighetsskalan :) Måste ladda kylen med bättre grejer tror jag.

      Radera