fredag 26 oktober 2012

Visst behöver man en hardtail... också?

Kanske cykelabstinensen håller på att försätta mig i ett deliriskt tillstånd där jag söker alla utvägar jag kan för att få cykla lite MTB, men jag funderar på om man kanske behöver en duglig hardtail i cykelstallet också?
Primärt så behöver jag faktiskt en ny vardagshoj, det vore en fin bonus om den kan dubbla som reserv för skogsträning också. Nuvarande vardagscykel var ett panikköp när den förra blev stulen, hittade en skrotig helstel Ideal från -95 på Blocket som jag fixade upp till bruksskick. Den skulle bara gå tillfälligt tills jag fick tag på nåt bättre. Det var 3 år sen och den har gått året runt, nu börjar den till slut ge upp på riktigt och var den skrotig då så betraktar jag den som bortom räddning nu.

Så med det i åtanke gjorde jag en raid bland stans butiker och betraktade grundligt det skrala utbudet av cyklar. Hmmm... det gav en del att tänka på. Inget inköp är gjort ännu, ska väl åtminstone sova på saken först.

För att lindra den värsta längtan efter cykelträning så rundade jag av dagen med ett dubbelpass spinning på IKSU. Har brutal träningsvärk efter gårdagens gympass så det var inte med pigga ben jag gick dit, väl på plats gick det ändå att krama ur hyfsat med kraft trots att ett av passen hade ett osedvanligt hårt upplägg. Kändes bra att få lite cykelliknande träning, men det är för tidigt på säsongen att stänga in sig under tak på heltid, jag är inte färdig med skogscyklandet än även om min cykel är det.

6 kommentarer:

 1. Behöver jag säga att du behöver en hairdtail i ditt stall? Nä tänkte väl inte det;)
  Vad har du kikat på för sköj då?

  Hårda upplägg gillas! Cykelliknande betyder väl inga jumps? Min skräck, då går jag nästan därifrån.

  Lycka till i cykelköpartankarna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte ett direkt oväntat svar från dig Helena ;)
   Finns inte så mycket skoj att kika på här i stan, och den får inte vara alltför skojig om den ska gå att använda som vardagscykel och parkeras utomhus emellanåt. Har kikat på några budgetmodeller av Merida som ev. skulle gå att få till hyfsat pris.

   Tack och lov inga jumps i passen! Det är ytterst få instruktörer som haft med det i sina pass och de fåtal gånger jag råkat ut för dem skiter jag högaktningsfullt i instruktionerna :)

   Radera
  2. Nej det förstårs. Merida gör inte dumma cyklar inte. Sen för att svara lite på det du skrev i kommentaren nedan, det finns ingen gräns för hur många hojjar man kan ha, jo, storleken på lägenheten säter en viss gräns!

   Ungefär som runnings stående med frusen höft, back to 80´s ungefär. Vi hade en instruktör tidigare som uppmande sina deltagare att trampa baklänges, fortfarande sitter det deltagare som gör det. Meningsfullt värre.

   Radera
  3. Här finns plats för många cyklar till ;)

   Har hört talas om att det kördes diverse galna övningar i spinningens barndom, tack och lov var det före min tid! Hmm, är det något fel med att bara sitta och trampa helt vanligt? Trampa baklänges... ja jösses.

   Radera
 2. Svar
  1. Haha, inte ett oväntat svar här heller :)
   XC-cyklisterna har talat och ni sa ungefär exakt det jag ville höra. Men ändå... behöver jag verkligen en till cykel? Nämnde jag att jag har 4 redan...? Å andra sidan ryker ju det gamla härket om en ny flyttar in.

   Radera