torsdag 4 oktober 2012

1-minutare på 300W+

Har mestränat lite för mycket på sistone, puttrat runt i komforttempo utan att pressa på alltför hårt. Iofs lite beroende på att jag haft förkylningskänningar ett tag men också för att latmasken gett sig till känna. Så denna regniga torsdag tänkte jag skulle passa för att köra ett inomhuspass med lite extra tryck för att ta sig utanför den där bekväma komfortzonen, känna lite på blodsmaken och den svidande mjölksyran igen. 
Värmde upp med ett spinningpass på IKSU, som väl blev lite onödigt hårt egentligen men skönt för att väcka upp en morgontrött kropp, innan jag satte mig på Wattbike - denna älskade, hatade testcykel.


Gav mig på att riva av några 1-minutare på max. Visste inte på förhand vilken kapacitet jag har i termer av effektutveckling under 60 sek, men tänkte att 300W borde jag väl fixa iaf, så jag tog sikte på det fast det fanns visst lite mer krut än så i benen, snittade runt 320W på de fyra första, med en peak på 363W. Därefter började benen tacka för sig och de sista 15 sek på efterföljande intervaller dalade ner mot 280-300W. Det här var väldigt långt ifrån ett komfortabelt pass, mission accomplished med andra ord.

Smärta i form av ett pulsdiagram.
 Den som vill roa sig med att räkna på W/kg kan räkna på att jag väger in på ca 59 kg i dagsläget.

8 kommentarer:

 1. Starka ben där!
  Det där ska jag nog ta och prova nån gång... :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gör det :) Svider gôtt i benen och sätter bra press på pumpen.

   Radera
 2. Svar
  1. Testa om du har möjlighet. Det är rätt kul att checka av formen med watt-siffror emellanåt. Blir mer objektivt än att kolla på snitthastigheter eller tider på utomhuscyklingen där väder och vind påverkar så mycket.

   Radera
 3. Åh Karin, kan du inte dra med mig på nåt sånt där nån gång?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skulle jag väl kunna :)
   Annars skulle jag vilja dra med dig på backintervaller uppför Rödtjärnsberget :D Där skulle man kunna snacka blodsmak och mjölksyra!

   Radera
  2. Nä hu! Rödtjärnsberget är mitt nemesis, det tar dessutom mkt mer än en minut att cykla uppför. Enminutare låter bra tycker jag, det kan jag relatera till. Rödtjärnsberget får jag bara panik av :)

   Radera
  3. Jag tror att du är mycket mer vältränad nu än tidigare gånger du varit där :)

   Radera