söndag 21 oktober 2012

Frostigt vacker dag med MTB i Tavelsjö

Otroligt vacker cykeldag idag. Frosttäcket låg tjockt, solen sken, härliga glada cyklister tog sig an de tekniska stigarna på och runt Tavelsjöberget. Skulle kunna spotta ur mig en kaskad av superlativ för att beskriva denna fina dag. För bildbevis så se Umeå-tråden på happy, där ligger de flesta bilderna från dagen.

En vanlig syn idag: frost, ett stenigt tekniskt stigparti och en Martin som står och tipsar/instruerar hur efterföljarna lämpligast ska ta sig an utmaningarna. Verkligen kanonbra att få input från en cyklist som är så mycket duktigare, bra för utvecklingskurvan.

Och hur kunde jag cykla idag när jag blåste ur min bakdämpare igår? Ovan nämnde Martin var så snäll att jag fick låna hans Cannondale Prophet. Jämfört med min XC-cykel är den här väldigt annorlunda; geometrin, komponenterna och slaglängden ger ett helt annat beteende på stigarna. Himla rolig och förtroendeingivande att köra, särskilt utför och i stök. Uppför var den istället lite tung och svårmanövrerad. Både intressant och lärorikt att testa en annan sorts cykel!

Som sagt, väldigt passande cykel för tekniska utmaningar. Tog mig fram igenom stenpartier jag väl faktiskt inte trodde skulle vara cyklingsbara (bild från Umeå-tråden).

En bonusbild från Andrea, bara för att ytterligare beskriva det vackra i denna dag: 

Den här helgen har varit en av de allra bästa på länge. Så många timmars varierande cykling med härliga människor i det allra vackraste av krispigt höstväder. Det gör mig glad in i själen. Kan inte tänka mig ett bättre sätt att ta vara på livet.

6 kommentarer:

 1. Nej det kan man nog inte göra! Vilka bilder, tack för inspiritaitonen, nu får det vara nog med cykellatmasken i mig, jag missar ju så mycket fint!

  SvaraRadera
  Svar
  1. :) Tycker absolut att du ska försöka ta tillvara på de fina höstdagarna! Det är skönt att cykla i den här kalla, klara, friska luften.

   Radera
 2. Fina bilder där den sista sticker ut som en riktig toppenbild!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det en läcker bild! Andrea suger åt sig av berömmet :)

   Radera
 3. Snyggt cyklat och det var fantastiskt kul att få hoja med er! Hoppas på repris och att det löser sig med din dämpare.

  //Kristin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Himla roligt att du letade dig hit upp till norr för att cykla med oss! Välkommen åter!

   Radera