onsdag 31 oktober 2012

Styrka och kondition

IKSU fortsätter locka med varm, torr och isfri träning - till skillnad från utomhuset som bjuder på den ena miserabla dagen efter den andra. Så, inomhusträning är det som gäller alltså! Körde ännu ett tungt pass för benen, många och stora muskelgrupper fick känna på vikterna. De flesta set kördes med skivstång, föredrar fria vikter över maskiner alla dagar i veckan för att aktivera så stora delar av kroppen som möjligt i varje övning, de stabiliserande musklerna ska inte få slippa undan. Maskinerna används bara för att pressa ut det sista på slutet.

Hjärtat måste förstås få sin träning också. Gick direkt från gymmet till spinningsalen för ett kort men intensivt intervallpass. Huga, det var rejäla krampkänningar i ffa vaderna sista minutrarna. Fanns förvånansvärt mycket kräm kvar i cykelbenen ändå, tillräckligt för att sätta hjärtat under press.

Mycket bra träningsdag allt som allt, trots att höst-Umeå bestämt sig för att visa sig från sin allra sämsta sida. Bra att det finns fina möjligheter att träna annat i väntan på cykelvänligare väder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar