lördag 27 oktober 2012

Hoppsan, det blev visst en dirthoj!

Efter gårdagens tankar på en hardtail så landade jag till slut en dirtcykel efter en timmes klämmande, kännande, provande och allmänt cykelsnack i butiken. Fråga mig inte hur det gick till :)
Jag kom hem med en UMF Hardy, min blivande lek/hopp/vardags/tramshoj.
Sadeln (nästan) i bott - ståcykling är det som gäller!
Premiärturen gick runt de två sjöarna, alltså Grössjön och Nydalasjön. En standardrunda jag kan utan och innan, en passande sväng för att känna efter var jag har den nya cykeln någonstans.
Underlaget var lätt snöpudrat, marken därunder var torr och tämligen hårdfrusen. Perfekt för cykling!! Inte ens på hällarna vid Grössjön var det särskilt halt.
Tyckte förresten att sjön såg lite annorlunda ut idag, det tog någon minut innan jag insåg att det var för att den numer är is- och snötäckt. Alltså, kylan har jag inget emot, men snön får hemskt gärna dröja ett lååååångt tag till.
Testade på lite spångcykling också förstås, vilket inte var några som helst problem. Cykeln är hur stabil som helst.

Det tog på rejält att ståcykla i skogen, kommer få grymt starka ben av det här :) Standardrundan har inte känts så jobbig på länge, men jag tror det här kan vara riktigt bra för tekniken också, man måste helt klart hålla sig smidigare och rörligare på en sån här hoj än på den heldämpade. Det är lätt att bli bekväm i att låta dämpningen äta upp allt stök, men man tappar ju fart och flow på det. Får se om det här kan göra mig till en allmänt bättre skogscyklist.

Väl vid Nydala började jag känna mig rätt så mör, blev inte så många bilder därifrån. Faktiskt bara en. Sen blev jag toktrött och kall och ville bara ta mig hem.
Så sjuuuukt kul att cykla i skogen igen! Har ju blivit nästan en veckas uppehåll, huvva. Måtte det aldrig behöva hända igen.
Rundan, drygt 20 km tog mig 1h 50min, något men inte så värst mycket längre än vad den brukar göra. Fast idag blev jag tröttare än vad jag brukar bli.

11 kommentarer:

 1. Minns du min kommentar när du tänkte sälja din gamla HT?
  ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fick ta till Google på den ;) Men ja, nu minns jag. Och ja, det låg något i det du sa. Fast jag har inte direkt ångrat att jag gjorde mig av med just den HT:n. Den här dirtvarianten blir nog ett bättre komplement till redan befintliga hojar.
   Ska inte du också ha en av varje sort? Vore det inte lite skoj med en FS...? En FS 29er kanske?

   Radera
  2. Alltid roligt att aktivera dig lite (googla sig själv) :)
   Tro mig det du säger ligger nära, jag är egentligen ganska sugen på att äga även en FS 26", nu har jag ju en cykel beställd men har funderat länge på det där. En vacker dag har man kanske råd med en sådan också...

   Radera
  3. Mm, hade man bara råd skulle cykelstallet vara mångdubbelt större. En FS 26:a som drar mer åt AM-hållet kanske vore nåt för dig då? Det vore verkligen en sorts cykel som är bra på andra grejer än en halvstel XC-hoj, om man vill ha lite mer bredd på sitt cykelägande.

   Radera
  4. Det håller jag nog faktiskt med om. Det kunde vara riktigt kul att ha en sån hoj att lattja med :)
   Å grattis till dit nyinköp förresten!!

   Radera
 2. Va??? Men va skoj:) oväntat men riktigt kul.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, det var oväntat för mig också! Spanade ju mer på XC-hojarna igår, men när rätt varianter inte fanns i rätt storlekar så dök den här slamkryparen upp och kändes helt rätt :)

   Radera
 3. Inspirerad av era tramshojar i Umeå har jag tagit det hela ett steg längre på min ht. Insåg att det är sjukt jobbigt att stå upp hela tiden, men hur mkt jag än sänkte sadeln så fuskade jag och satte mig för att vila hela tiden. Så jag gjorde det enda rätta, tog bort hela sadelstolpen och trädde en uppskuren tennisboll över sadelröret så att man inte behöver uppsöka sjukhus om man skulle råka droppa för hårt. Det bränner fint i benen är man trampar på den nu! :)

  http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/557720_10151341950901874_170631056_n.jpg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla sätt är bra utom de dåliga :) Fiffigt med bollen, det kommer nog en dag när du blir väldigt tacksam över dess existens. Det blev lite trialstuk över den utan stolpe. Alla borde ha en tramshoj :)

   Radera
  2. Det vore inte fel med en ram med lite mer tramsgeometri, det här är egentligen en XC-ram som jag tvingat på en 130mm gaffel. Men den här funkar än så länge.

   Men som du säger, alla sätt är bra....

   Radera