lördag 1 december 2012

Stigcykling - det är det här det handlar om

Jag tränar inte för att tävla, jag är inte med i någon cykelklubb, cykelpassen i skogen får gärna avbrytas av en och annan fikapaus, jag cyklar hellre tekniskt än fort och jag undviker helst stigar som klarar "barnvagnstestet".
Happymtb publicerade en så bra artikel om just det här idag: Den oorganiserade stigcyklingen, där finns också förklaringen till barnvagnstestet - tar man sig fram med barnvagn är det ingen cykelstig. Det är den här typen av cykling som blivit mitt största intresse, målet med allt är bara att ha roligt på stigarna på en cykel. Nästan alla mina pass kör jag endera just stigcykling eller som en förberedelse inför de där roliga skogspassen. Man kan kanske förledas att tro annat när jag skriver om wattbaserade testcykelpass, inte alltid så entusiastiska styrketräningssessioner och spinningpass som varar i timmar. Det andas väldigt mycket träningsfokus, förbättringar dokumenteras, passen planläggs med en tanke bakom. I slutändan handlar det dock för mig bara om att bygga upp kroppens styrka och uthållighet för att kunna cykla på de små stigarna när förhållandena så tillåter. Jag vill komma till det stadiet där jag i första hand inte stoppas av muskelklenhet eller dåligt flås, utan där det är skickligheten i att hantera cykeln i teknisk terräng som sätter gränserna för var jag kan ta mig fram och hur fort det går. Gärna med en flaska saft och några kakor i ryggsäcken, helst också med likasinnat sällskap.
Oorganiserad stigcykling alltså, det är det jag pysslar med och det är det min blogg handlar om, även om det ibland kan se ut som annat.


2 kommentarer:

 1. Det är just detta som är så trevligt med din blogg, den osar stigcykling och inspiererar verkligen till det. (jag behöver själv lite mer saft och kaka i min ryggficka i bland)

  Det i kombination till övriga inlägg om wattsiffror, långa spinningpass och annat härligt cykelnörderi gör att den är i topp vad gäller bästa bloggarna!

  (det lät lite fånigt men du fattar!)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du tycker det Helena :) När jag drog igång bloggen som "träningsdagbok" undrade jag om det skulle intressera någon annan öht, men det verkar ju så av bloggtrafiken och kommentarer att döma, det tycker jag är himla kul förstås.
   Kan jag inspirera dig till att köra lite mer saft-och-kaka-cykling så är det bara roligt, men man ska förstås inte ha det i en ryggficka utan i en ryggsäck ;)

   Radera