måndag 24 december 2012

Julaftonsdistans

Gymmet håller visst stängt idag, hade inget egentligt val när det kom till träningen idag alltså - cykling fick det bli! Slängde på de lite kralligare dubbdäcken på hybriden och körde ett landsvägspass. Väglaget var inte det bästa med många sträckor av tvättbrädeföre samt en och annan slirig snödriva. Överlag gick väl rundan helt okej ändå.
Det fanns en liten gnutta dagsljus kvar när jag passerade Röbäcksslätten i början av passet.
Vägen mot Sörfors. Inte alltför trafikerad, fast heller inte fullt så bilfri som jag räknat med. Ska inte folk sitta hemma i stugorna och fira på självaste julafton?
Sörforsbron över Umeälven. Ett av flera ställen där jag var tvungen att stanna till för att slå liv i frusna händer, det är en väldigt lång nerförsbacke ner mot bron och det rullade på i +30 km/h. Fartvindens kyleffekt var ytterst påtaglig.
Fick så lov att göra nästa stopp redan vid soldattorpen i Brännland, hade svårt att hålla liv i fingrarna. Började på att skymma ordentligt här.

Fötterna klarade sig rätt bra så länge jag hade ork att lägga lite tryck på pedalerna, men sista halvtimmen började energin tryta och värmen likaså. Termometern visade på -13 grader. Om jag hade haft skägg hade det helt säkert varit fullt av rimfrost, nu blev det buffen runt halsen som samlade upp det istället.

46 km landade rundan på.
Och varför sitter jag här och bloggar på julaftonskvällen..? Ska man inte fira jul då? Mnja, jag sparar mitt julfirande till imorgon jag, då far jag till de hälsingska skogarna, mot dignande julbord och några dagars träningsvila!

God Jul till er alla!2 kommentarer:

 1. Fördelen med mycket snö är att det är smidigt att plåta cykel som står! Härliga bilder:) vad har du på fötterna i kylan? Vanliga skoskydd eller vintercykelskor?
  God jul till dig med:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skoöverdrag i neopren och trippla strumpor. Funkade nästan hela vägen som sagt.

   Radera