måndag 14 maj 2012

Ut ur komfortzonen

Nobbade den torra värmen på IKSU idag till förmån för ett  "tempopass" på den inte lika torra och varma landsvägen. Regnet hann iofs avta, men vinden den friskade i ordentligt! Motvindsintervaller tänkte jag, det blev istället en kamp för att överhuvudtaget hålla mig rullande. Bitvis höll jag knappt styrfart och två gånger blåste jag av vägen.

Skillnaden på motvind och medvind...

Kollade vad flygets väderstation hade att säga om vädret:
9.3 m/s med byar på 15.3. Inte konstigt jag hade problem i både den raka och sneda motvinden under första halvan av rundan, särskilt som vindjackan spändes upp som ett segel bakpå ryggen.
Mötte förresten en promenerande farbror som såg ytterst road ut av min kamp mot vinden, men den bjuder jag på för det blev ett såpass bra träningspass som på flera sätt tvingade mig långt bortanför komfortzonen.

6 kommentarer:

 1. Shit rent ut sagt, vilken vind och vilket jobb du gjort! Grymt jobbat Karin! "min" väderlek säger 6 sek i morgon...tänkte gå in..men det är ju inget jämfört med detta *skratt*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var tur att jag inte kollade väderstationen innan, för då hade turen blivit inställd ;)

   Radera
 2. Bra där Karin! Inomhus kan man ju inte sitta ;)

  http://www.youtube.com/watch?v=H8qgjyqibwY

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha, stackarn som håller på att blåsa ner i kanalen :D

   Bra jobbat på GBG-varvet förresten!

   Radera
 3. Tack :) Lite besviken är jag på att jag hade ganska mycket kvar att ge och nog kunde snabbare, men med tanke på de korta förberedelserna och känslan i benen dagen efter så var det nog lagom så :)

  Hur går det med knäna nuförtiden?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då finns det utrymme för förbättring, revansch nästa år kanske?

   Knäna ja... Klart bättre än förra året, men jag känner av dem nu när det blivit mer utomhuscykling. Spinningen är mycket skonsammare. Det är inget hinder för att cykla dock, det är mest efteråt det känns så jag har ändå hopp om en fin cykelsommar :)

   Radera