torsdag 10 maj 2012

Distanspass under låga moln

Den sköna majsolen försvann, hoppas den dyker upp snart igen. Det regnade åtminstone inte idag så jag for ut på en 6-milarunda med halvsega ben. Gårdagens styrketräning satt fortfarande i. Gjorde iofs inte så mycket så länge vägen var någorlunda platt, men över Rödtjärnsberget gick det trögt och mjölksyran kom nästan direkt det bar iväg uppför.


I diagramform ser den inte så farlig ut, rutten över berget, men det sög i ordentligt idag. Läste något om att den brantaste kilometern i backen har en snittlutning på 7%, sen planar den ut smärtsamt långsamt innan toppen nås. Pulsen toppade på 95% i knappt 1.5 minuter. Jobbigt. I övrigt var passet rätt skönt!


2 kommentarer:

  1. Åh så underbart med landsvägs! Trots dina halvsega ben. Snart, snart kan vi susa fram tillsammans. Jag saknade dig både i onsdags och igår på de såååå långa passen på IKSU.

    Och ja, du såg helt rätt. En av cyklisterna som kom bakom Cav hoppade över honom (!). Men att Roberto Ferrari inte blev diskad är en skandal. Men å andra sidan, vad spelar det för roll när Cav är Cav? Gårdagens etappseger säger allt. OS guldet i sommar är som gjutet efter honom.

    SvaraRadera
  2. Förstår att du längtar ut på vägarna. Hoppas vi kan köra några turer snart!

    SvaraRadera