tisdag 2 juli 2013

Tavelsjöleden med grymma brudar

Ligger en dag efter med bloggandet här. For ut på en längre tur längs Tavelsjöleden igår med ett gäng sköna cykeltjejer. Vi hade det riktigt gött må jag säga.


Leden ändrar karaktär många gånger om längs vägen. Från de platta sandiga tallhedarna till spångade myrmarker och stenig klippterräng. Fast mest är det som småteknisk skogsstig som är riktigt njutbar att cykla.
Det blev varmt under hjälmarna, Kullabäcken låg bra till hands för att kyla ner överhettade huvuden.

Sen hade jag väl tänkt mig att någon skulle bada i den namnlösa bäck som passeras på en smal, hög spång, men nej, det var ingen som körde av där fast jag stod med kameran redo.

Vi tog ett riktigt bad i Piparböle sen istället. Så grymt skönt!! Vi låg i och plaskade bra länge.

Fantastiskt fin dag med kanoncykling. Det är som lätt att glömma av fortsättningen av Tavelsjöleden när man oftast bara kör upp till Hamptjärn och tillbaks. Partierna som ligger bortanför är ju faktiskt riktigt fina de också!4 mil på 3 timmar blev som ett lagomt utflyktstempo. Med fika- och badpauser blev det en riktig heldag ute skogen. Tackar alla inblandade för en superfin tur!

2 kommentarer:

 1. Nä, det var ingen som badade i den namnlösa bäcken, men uppenbarligen var det någon som fegbromsade just innan ; ) Fin dag det där alltså, fler såna!
  /Lena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe, den inbromsningen skedde farligt nära bäcken, men det redde ju upp sig utan incidenter.
   Ja absolut, det måste köras fler långa fikaturer!!

   Radera