söndag 30 juni 2013

Isälvsleden igen - nu med spännande djurliv och korvgrillning

Isälvsleden är verkligen så galet fin. Var inte så länge sen jag var där senast, men det blev redan nu ett återbesök i sällskap av nio andra glada cyklister.
Mycket sand längs leden, en del traktorvägar till en början, en knuffa-cykeln-nerför-brant backe som Bosse ändå körde utför.
Sen kommer man in på de riktigt fina delarna med flowig stig på Sundskammen. Böljande uppför och nerför. Så himla vackert.

Efter att det svettats och flåsats och bränts massa kalorier måste man äta lunch, med fördel tillagad över öppen eld. Grymt gott! Och så badades det förstås. Skönt att svalka av sig lite i värmen.
Vi skippade roddbåtarna över Djupsundet denna gång och vände istället tillbaka längs stigen. Den var minst lika rolig åt andra hållet.

Vi cyklade genom området där Länsstyrelsen genomförde en naturvårdsavbränning 2006. Avbränd och död ved och mark gynnar många arter som trängs undan i det industriella skogsbruket. Skogsbränder var vanligare förr än nu, så i dessa naturreservat som ligger i området ska det ske avbränningar då och då - för att likna en mer naturlig skog.

Träffade på några djur längs leden idag. En liten väsande rackare som inte gillade vare sig cyklar eller cyklister.
Huggorm.
Och så två renar, märkligt nog - de ska väl inte vara nere i skogslandet den här tiden på året? Ytterst korkade djur för övrigt, de sprang framför oss på vägen en bra bit istället för att bara springa in i skogen, typiskt renbeteende.

Sjukt fin dag! 

4 kommentarer:

 1. Blir alltid så sugen på att komma uppåt och cykla med er när jag ser dina härliga stigbilder!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Norrland välkomnar dig :) Vi har många ställen för grym cykling här, du får se till att du tar vägarna förbi här någon gång.

   Radera
 2. Hej! Hittade precis hit till din fina o inspirerande blogg. Gillar också att cykla, gärna på stigar, men har inte riktigt kommit igång, då det finns så mycket annat som pockar på :) Blir iallafall lite nyfiken på var den här isälvsleden ligger? Mvh Susanne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilka fina naturbilder du har på din blogg, att jag inte sett den tidigare, den blir bokmärkt på direkten.
   Isälvsleden går mellan Vindeln och Åmsele, ungefär 6 mil lång totalt. Vill man cykla den så är det finast mellan Hällnäs och Åmsele. Det är helt säkert fint att vandra den också. Leden har en egen hemsida här: http://www.isalvsleden.se/

   Radera