söndag 23 juni 2013

Planlöst snurr i skogen med ett par OTBs

Jag ska försöka göra en överskådlig cykelkarta över Röbäck, någon gång, för att infoga i min samling av stigtips runt Umeå men jag måste själv lära mig hitta där först. Idag blev det en tur med lite planlöst snurrande med inslag av ett och annat välbeprövat guldkorn. Kanske fick jag lite bättre kontroll över stigläget. Hade gott sällskap av Lena på sin Scott och jag ledde oss in på stigar som bitvis var av det lite, hur ska man formulera det, ehm... mer avancerade slaget. Nybörjarvänligt? Njae, kanske inte, det blev ett par OTBs, för ovanlighetens skull inte av mig då, och det offrades nån droppe blod till skogen. Tack och lov så var cyklisten av det tuffare virket och hon hängde med ända till rundans slut ändå :-)
Riktigt kul skog att cykla i det där, enda nackdelen är att det krävs en halvtimmes transportcykling genom hela stan för att ta sig dit. Vissa dagar är det ändå värt det, en solig dag som denna är det inte helt fel att rulla lite asfalt också för att få de där kilometrarna på roliga stigar.


Dagens ungefärliga vägval i skogen, alternativen är dock många...

5 kommentarer:

 1. men så märkligt...om det inte var du som flög över styret, vem kan det då ha varit?? Jag såg då ingen som gjorde någon luftfärd. Däremot verkar den där rookien i grön hjälm cykla lite vårdslöst, som om hon helt tappat förståndet ;)

  Tack för en mycket bra dag!!/Lena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, tack själv du! Hoppas alla delar av kroppen känns okej idag :)

   Radera
 2. En kort fråga, är det ok att cykla efter milspåret i röbäck? Finns det någon avstickare från spåret vidare mot skravelsjö el. annan plats?.
  /Driver

  SvaraRadera
  Svar
  1. Milspåret, som väl inte är fullt en mil långt, är väldigt kul att cykla. Och ja, det finns en avstickare som går till Skravelsjö samt stigar/ridvägar som leder till Stöcksjö.

   Radera
  2. Härligt!, dags att återvända till gamla trakter, tränade en hel del längdåkning på röbäcksspåren mellan -95 till -97. Har dock alldrig hojat där så det ska bli kul!
   /Driver

   Radera