söndag 30 juni 2013

Skellefteå Bike Rally

Har varit upp till Skellefteå och cyklat idag. Stojje på happymtb anordnade ett bike rally så vi tog och for upp ett litet gäng från Umeå för att delta. Första gången för mig i skellefteskogarna - grymt fint! De bitar vi hann se iaf. Tre kortare specialsträckor skulle avverkas på tid, däremellan trevlig transportcykling och lite socialt cykelhäng. Mycket trevligt "tävlings"format det här.

ogami fotade, bilden från happymtb
Jag går verkligen in för det där med färg nuförti'n :)

Samling på Vitberget innan vi drog till skogs. 
Folk kom från när och fjärran, eller åtminstone Väster- och Norrbotten fanns representerat. Och båda könen fanns med i startlistan, fast vi två i damklassen kom ju båda från Umeå då... Vore kul om det kunde finnas lite fler tjejer från andra ställen som också kör stigcykling.
Trots att arrangemanget är ett ytterst osanktionerat och icke-officiellt race på alla sätt så gjorde sig nog tävlingsnerven påmind hos de allra flesta. Vare sig man vill eller inte så blir stressen lite högre när ett tidtagarur går igång. Jag är en väldigt dålig tävlingsmänniska, men visst fanns en liten släng av nervositet där innan start.

Första startande på specialsträcka 1.
Första specialsträckan startade snällt men blev snabbt småstökig med riktiga blöthål och en del stenpartier. Mestadels ganska platt cykling, benen blev fort trötta av att försöka hålla farten genom lerpartierna och över alla höga rötter och en del små stenpartier.
SS1.
SS2 var en mer utförsinriktad sträcka, förutom en springbacke uppför. Riktigt fin stig som jag gärna skulle vilja köra igen. Här klotade jag ordentligt, hamnade vid sidan om stigen och körde in i en bastant sten, fick en flygtur över styret och en straffsmäll av cykeln över ryggen. Tog en stund innan jag lyckades kravla mig loss från cykeln och tappade förstås massor av tid. Ändå en sjukt kul stig!
Snäll start på SS2 också, men värre partier väntade längre ner.
Sista sträckan körde vi utan förhandsrekning, lite mer spännande då. Hade oflyt igen och fick in en fet pinne i bakhjulet i dåligt läge. Ingen skada skedd dock, som tur var. Var dock tvungen att stanna för att peta loss den. Det var en lite småtråcklig stig det här också, kul kul.
Start SS3. 
Stigycklister är onekligen ett trevligt släkte, det var en kanonfin dag i kul sällskap. Mer bilder och sånt hittas i Bike rally-tråden där allt startade på happymtb.

En nummerlapp på min hoj, en ytterst ovanlig syn. 
4 kommentarer:

 1. Mycket trevlig dag med fint stigmaterial. Jag missade att du gått omkull och haft annat meck, gött att det gick bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag går alltid omkull ;) Men det var ändå så grymt roligt att få köra lite i grannstaden i norr. Och att träffa cykelfolk är alltid skoj också!

   Radera
 2. Fina bilder från en härlig dag!

  SvaraRadera