lördag 6 juli 2013

Fika, bad & cykling eller Att ligga i skogen

Dags att trampa igång benen igen efter flerdagarsvilan. Dagen hade inte kunnat bli bättre, det blev en tripp upp till härliga Bäcksjön norr om stan. Transportcyklingen dit är inte alltför upphetsande, bra dock att vara rejält uppvärmd inför den snirkliga, trixiga stigen runt själva sjön. Den är teknisk de luxe, vissa bitar är det verkligen stillastående cykling som gäller för att sen kunna trycka cykeln upp över eller runt stenar, rötter och buskar. Hastigheten överstiger nästan aldrig 10 km/h. Riktigt kul cykling med andra ord! :)
Och vissa bitar är det tung träskmarkscykling. Någon gång i tiden har väl där funnits dugliga spångar, men de är förmultnade och nersjunkna i mossen.
Hjortronen har förresten börjat mogna :) Något som granskades på nära håll av mitt cykelsällskap - många gånger, tydligen. Jag såg inte riktigt allt som pågick bakom min rygg men det lågs visst en hel del i skogen idag. Provade också att ligga lite i riset, det var inte så tokigt faktiskt, mjukt och nästan lite skönt.

Bäcksjön bjuder på flera små sandstränder, perfekta för en fika- och badpaus! Den här första lilla stranden cyklade vi bara förbi, men på nästa blev vi sittande en god stund med kaffe, mackor och för vissa: en snus. En kort simtur i det lite halvkyliga vattnet blev det förstås, så himla skönt att svalka sig efter någon timme i solgasset :)
Därefter blev det liiiite snällare stig där det nästan går att få en smula flow i åkningen, fortfarande tekniskt men man kan åtminstone ta sig fram med båda fötterna på pedalerna.

På vägen tillbaka till stan skippade vi en del av asfaltstransporten och styrde in i I20-skogen istället och några av de fina singletracks som finns där. Fler finns att upptäcka, men det får bli en annan dag.

Nästan 5 mil landade rutten på och benen är iofs trötta, men känns så mycket bättre nu. De är tränade för cykling, inte löpning, det ska jag försöka att lägga på minnet hädanefter.


5 kommentarer:

 1. Jag undrar just hur många "nya" bloggbesökare du får av rubriken??? ;) Ligga i skogen låter bra i teorin men är jävligt myggigt i praktiken

  SvaraRadera
 2. Nädå det var helt myggfritt igår så det var inga problem ; ) Däremot fick jag lära mig att OM man nu ska ligga i skogen och du har en sjö 3 dm till vänster om stigen, så är det bättre att lägga sig till höger! Jag säger tack till björkriset för gott stöd och för att det bara var mina fötter som fick bada. Även tack till knäskydden.
  /Jag som "låg" i skogen ; )

  SvaraRadera
 3. Tjena. Fin blogg med många bra bilder. Vad tror du om att springa runt Bäcksjön? Håller stigen eller är det för sankt? (PS: Ligga i skogen är inte lätt men ibland kan man inte låta bli.)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det går helt säkert kanonfint att springa runt sjön, nu när det är så torrt i markerna.

   Radera
 4. Tack för svaret! Happy biking.

  SvaraRadera