söndag 21 juli 2013

Sjukt rolig liftcykling igen

Bygdsiljum bike park kör liften varje söndag hela sommaren. Det vore med andra ord otroligt slösaktigt att inte försöka ta sig dit åtminstone några gånger till den här säsongen. Vid förra besöket körde jag hyrcykel men nu fick jag köra min alldeles egna röda, fina Enduro utför backarna. Roligt? Oja, mer än jag kan beskriva i ord!
Det var en alldeles lagom varm och halvsolig dag, lite väl blåsigt stundvis bara. Liiiite otäckt när det kommer en vindpust så kraftig att man kastas lite ur kurs när man hoppar. Ett av dagens stora framsteg var annars att köra ett trä-dropp som jag inte vågade ta förra gången. Uppfarten på trärampen är lite krokig och det känns som man alltid kommer med för låg fart mot kanten för att det ska kunna sluta på ett bra sätt, men det gick faktiskt vägen. Det blev något av en framhjulslandning med inte total kontroll, fast allt som inte slutar i en vurpa får väl räknas som lyckat.
Dagens trevliga sällskap i Lena och Tobias förgyllde förstås dagen ytterligare. Lena som aldrig testat DH tidigare såg väldigt lycklig ut, jag är rätt säker på att den här första gången inte var sista gången ;)
Drog i lite mer luft i bakdäcket efter jag sett bilden av den här landningen.
Lena.

Tobias laddar över sista dirthoppet i Banan.
Och jag kan ju inte skriva om downhill utan att skriva om vurpor. Idag fick jag, eller rättare sagt mitt styre, närkontakt med ett träd i ganska hög fart vilket gjorde cykeln till en krumbuktande katapult. Hjärnan registrerade aldrig flygturen men jag vet mycket väl hur jag planterade huvud och axel i mossan vid sidan om den spång jag försökt cykla. Hjälm är sjukt bra att ha! Fullface-hjälm ger extra poäng, jag slapp fler utslagna tänder ;) Fick en liten rispa bredvid nosen ändå. Värre gick det med högerhanden som tycks vara lite lätt trasig. Den dög till att cykla med över 3 timmar till så det lär inte vara alltför illa ställt med den, färgen och svullnaden är lite illavarslande ändå. Må den funka att cykla med redan imorgon igen.

2 kommentarer:

 1. Jag gillar verkligen ditt språk och ditt sätt att uttrycka dig i text. Dina formuleringar och uttryck är så klockrena - typ krumbuktande katapult = )
  (och du har rätt det var första gången för mig men inte sista)
  /L

  SvaraRadera
  Svar
  1. Räknar med, och hoppas på, att få se dig i fullfacekruka snart igen =)

   Radera