onsdag 19 september 2012

Vilodag med cykelmek

Har känt mig mer än lovligt seg de senaste passen, dags för vilodag. Då kan man ta tillfället i akt och pilla på cykeln, ge den lite kärlek och omvårdnad. Kollade över bromsarna och ja... det kan nog vara dags för byte av bromsbelägg. Det finns iofs lite belägg kvar men ska jag ge mig på downhillbacken på lördag igen så känns det tryggare med lite mer bett i bromsen!


4 kommentarer:

 1. Åh fasen, det där borde jag också sysselsätta mig med. Jag längtar inte! Byta från de belägg som satt på när cykeln var sprillans ny är inte en lek. Borde även byta kedjestyrare. Hu. Men det blir prima i övik!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vadå "inte en lek"? Har inte du också Elixir-bromsar? Tyckte det var relativt simpelt, för att vara cykelmek. Hmm, hojta om du behöver assistans :)
   Kedjestyrare har jag noll koll på dock.

   Radera
  2. Ja he he, det borde vara en lek, men specialized har visst väldigt små "reservoarer" (?) så de fyller ruskigt tight med bromsvätska (?) hur som så var det sjukt svårt att få in bromskolvarna och till slut fick jag (läs martin) tömma ut lite bromsvätska för att skapa plats. Vad tror du förresten om lite hopp som AW imorn, kanske med efterföljande mek och afterbike-öl?

   Radera
  3. Aha, ja jo jag fick ju med milt (och lite kraftigare) våld bända isär kolvarna ordentligt för att få plats med de nya beläggen. Kanske att det gick ovanligt lätt ändå med tanke på att jag har en del luft i systemet ;)
   Låter som en lysande idé! Jag är på!

   Radera