lördag 22 september 2012

Downhill i Ö-vik: Höga Kusten Bike Park

Örnsköldsvik kan stoltsera med något som saknas i Umeå, nämligen ett berg med lift och leder för downhill - Höga Kusten Bike Park. Vi åkte dit med våra cyklar och hade en kanondag med massor av nerförsåkning! Stigarna var rotiga, steniga, leriga och lite sådär småläskigt branta bitvis. Grymt skoj!
Sittliften tog oss upp på Varvsberget med utsikt över centrala Ö-vik.
Sen var det bara att välja och vraka bland flertalet nerfarter av varierande svårighetsgrad. Ett av spåren bjöd på en härlig träkonstruktion, läckert bygge.


Och några bilder på mig från ett smått knöligt stigparti på en annan led, jag är mycket tacksam för säkerhetsnätet på sidan där! Och naturligtvis tack till Andrea som förser mig med bilder till bloggen :)

Vita spåret tog oss till baksidan av Varvsberget, vacker utsikt så länge man undviker att titta på de bolmande skorstenarna vid Domsjö.
Det var ett fint spår som vi tog efter att liften stängt för dagen för att få ett lite längre åk med några finfina trampsträckor över hällmarker. Här fanns också Klippbranten. Vår lokale guide visade hur den skulle köras men det var ingen av oss som riktigt hade huvud och mod för att ge oss på den idag, trots att vi granskade den från alla tänkbara vinklar.
Nästa gång, då jäklar...

Och så några avslutande bilder från Andrea, det var verkligen sjukt fina hällar att cykla på där!


Som avslutning så har jag en liten fundering: Var är alla tjejer? Nu har jag kört DH på tre olika ställen och ingen av gångerna har där funnits en enda tjej (förutom vi som kommer från Umeå-gänget då). Hur kommer det sig...? Kanske kan vara en fråga som är värd att ta upp i ett separat inlägg en annan dag.

2 kommentarer:

 1. Det där ser så härligt ut! Blir supersugen på att testa, har aldrig kört DH. Funderingen kring vart alla tjejer håller hus dras jag också med, fast i xc-spåren. De flesta som cyklar verkar välja asfalt - synd; för man missar ju så mycket kul då!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är så grymt kul att det enda jag ångrar är att jag inte testat DH tidigare! Sen att jag är tämligen värdelös spelar faktiskt ingen roll, man har himla roligt i backarna ändå :D

   Visst är det trist att så få tjejer ägnar sig åt skogscykling, jag tror väldigt många skulle gilla det och fastna för det bara de tog sig för att prova ett par gånger!

   Radera