torsdag 13 september 2012

Dirtbana + XC-hoj = ?

Körde lite hopp & lek-träning på gårdagens cykelpass. Ännu ett steg mot att våga lite mer och lära känna cykeln bättre. Mest fokus låg på att våga satsa och aktivt pressa upp cykeln i luften. Höll oss till de snälla hoppen som tillåter att man landar kort. Smågrabbarna som körde de större gaphoppen befann sig helt klart på en annan nivå.
Nu har XC-hojen blivit utsatt för både downhill och dirtcykling, finns det något den inte klarar?

Det var varken det högsta eller stilrenaste hoppet som fastnade på bild :)
Men den får duga.Tillägg: som synes i kommentarerna här nedan så utlovades ännu en bild till inlägget - här är den:

5 kommentarer:

 1. Ha ha, äntligen! Har suttit och väntat på rapport från gårdagen i säkert flera timmar nu :). Du hade en grymt bra utveckling igår! En får se och lära!

  Jag har förövrigt en mkt bra bild på dig när du hoppar. När jag kommer hem ikväll ska jag skicka den så du får visa vad du går på här på bloggen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ber om ursäkt för att jag var så senfärdig med bloggandet ;)
   Jag tycker att alla hade en fin utveckling under kvällen! Det är verkligen sjukt värt att köra såna här pass där man nöter samma moment om och om igen. Pumptracken började sitta bra mot slutet också!

   Radera
 2. Kul o se att du gett dej på dirten :) Det kommer eventuellt att grävas om där nu i höst.. men det ska nog finnas möjlighet för en del lek o studs me XC-hoj också ;)

  /Daniel

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag lär väl inte bli en av stammisarna där, men det är bra teknikträning inför skogscyklingen :) Låter intressant att det finns planer för ombyggnad - vad har du/ni tänkt er?

   Radera
 3. Ja, precis. Först och främst ska vi väl fixa till det första stora tabletop hoppet, det är för flackt och litet, genererar inte tillräckligt me fart inför de två andra. Sedan ska vi kanske göra om de stora gap hoppen till vänster. Kommer nog ev bli en riktigt pumpslingan som går hela vägen runt.. dock synd att vi bara har den där "plätten" me mark att va på. Hade gärna byggt ut över diket till vänster.

  /Daniel

  SvaraRadera