onsdag 26 september 2012

Dagens Aha-upplevelse

Har lagt ner några minuter här och där på att försöka öva trackstands, det kan vara användbart i skogen när man behöver stanna till och tänka över sitt vägval eller för att se ball ut i trafiken när man måste stanna i en korsning. Det är sjukt svårt att lära sig dock, balans är inte något jag har tyvärr. Man ska väl kunna träna upp den, fast jag tycker mig inte ha gjort så mycket till framsteg - tills idag! Rullade runt på parkeringen utanför huset en stund på eftermiddagen och fick för mig att prova den omvända fotställningen och plötsligt gick det mycket mycket bättre att stå och balansera på cykeln. Jag har använt fel fot framåt! Inte konstigt det har känts så avigt. Fasiken så dumt.

Sen gör jag det fortfarande inte lika snyggt och länge som Martin, som får exemplifiera det där med en stilren och avslappnad trackstand på bilden här nedan. Martin som för tillfället är nere på kontinenten och kör Trans Provence som ende svenske deltagare i år. Skulle tro att det dyker upp någon form av race report på hans blogg när loppet är avklarat: http://smaertin.wordpress.com. Uppdateringar om racet medan det pågår hittas i tråden om T-P på allas vårt favoritforum happymtb.org.

4 kommentarer:

 1. Mmm, jo. Det där borde man ju träna lite på...ska prova med omvänd fotställning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det krävs inte många minuters övning innan man märker framsteg, ganska tacksamt på så sätt.
   Men jag fattar inte varför jag envisats med högerfoten framåt, alltid annars kör jag faktiskt vänstern fram. Ska ut och träna lite mer på det idag :)

   Radera
 2. Tror det är en smaksak med vilken fot man vill ha fram när man trackstandar (jag är dock askass på det oavsett fot). Folk verkar göra lite olika. Sen är det ju alltid bra att behärska båda fötterna fram, helt plötsligt kan man befinna sig i en situation då älsklingsfoten måste stå tillbaka :).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla har vi vår älsklingsfot :) Det är samma vid bunny jumps, det går bara att göra med älsklingsfoten framåt. Fast du har ju helt rätt i att helst ska det inte spela någon roll! Jag ser framför mig många timmars teknikträning innan man når dit dock.

   Radera