tisdag 25 september 2012

Genom mörkret med starka ben

Har inte riktigt vant mig än vid att det faktiskt blir riktigt mörkt på kvällarna numer, det norrländska sommarljuset har definitivt tagit avsked. Därför åkte lamporna fram inför dagens cykelpass. Tredje dagen i rad nu som jag cyklade stigarna i Röbäck, jag trooor det går lite fortare för var gång. Det gäller att nöta in de rätta spårvalen inför Umeå Bike Rally, på racedagen finns ingen tid för misstag. Kvällens pass var riktigt skojigt och benen kändes nästan löjligt pigga trots att det återigen blivit snäppet för många cykeldagar i sträck. Lutar åt vilodag imorgon. Ett orosmoln vid horisonten är de lätta förkylningskänningarna som kittlar i halsen, måtte det inte bryta ut nåt skit nu när jag har sånt bra flyt i cyklingen.

Maria fick agera fotomodell idag, en liten bild piggar alltid upp ett blogginlägg :) 

6 kommentarer:

 1. Jättesnygg header!

  Mörkercykling är skoj! Det känns som det går lite snabbare och är lite mer spännande!

  Vad använder du för pannlampa? Har själv en black Diamond när jag åker skidor men är lite tveksam om den räcker för skogsåkande. Hade en billig variant tidigare och det var lite med livet som insats jag hojjade med den,

  SvaraRadera
  Svar
  1. Instämmer, fartkänslan blir en helt annan!

   Jag kör med en "kina-lampa" av denna typen på hjälmen: dealextreme.com Fast jag letade upp en europeisk återförsäljare (på ebay.de) för kortare leveranstid och för att slippa tullen.
   För att få lite extra ljus just framför cykeln har jag också en lampa på styret, typ: dealextreme.com

   Radera
  2. Tack för tipset! Den såg bra mycket mer robust än min lampa.
   Okej, fick nån silvalampa på bockstenen som jag nog kan använda på styret.
   Nu vill jag ut i mörkret!

   Radera
  3. De lampor som har lysdiod av typen XML verkar vara bland de ljusstarkaste som finns till överkomligt pris just nu. Vill man grotta ner sig i ämnet finns en jättetråd på happymtb om just dessa diodlampor: happymtb.org I slutet av första inlägget finns några färska köpråd.

   Det är verkligen grymt skoj att cykla i mörker, om än ovant så här tidigt på höstsäsongen. Även gamla välbekanta stigar bjuder på nya överraskningar när man cyklar dem i lampljusets sken!

   Radera
 2. OCH att du typ lärde dig cykla på bakhjulet, bara sådär. Mäktigt! Du kommer bli MKT farlig på UmBR :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var mycket förbryllande. Jag har aldrig kunnat bakhjulscykla, aldrig ens varit i närheten...
   Bra att du tog initiativ till en stunds teknikträning på parkeringen!

   Radera