måndag 18 juni 2012

Underbara Umeåsommar - eller Distanspass med älgspaning

Som jag har saknat och längtat efter sommaren, så otroligt skönt att den äntligen har kommit! Klämde till med ett distanspass på landsvägen, bara för att få mesta möjliga närkontakt med sommarkänslan. Susade förbi betande kor, ystra lamm och grönskande täkter (eller "lägdor", som man väl borde säga om man bott här i 10 år. Måhända att båda orden är främmande för sydsvenskar?). Nykläckta flygfän skulle förstås försöka söka sig in i alla blottade kroppsöppningar, mysigt värre....Men det hör sommaren till det också!

Skönt pass som bjöd på en del fina vyer. 

Blev lite fundersam om jag möjligen tagit fel i nån korsning... Någon måtta får det väl ändå finnas för hur långa distanspass man klämmer till med :-)

Medelhastigheten blev inte något att skryta om idag. 93.71 km på 3h31min57sek vilket ger ett snitt på 26.53 km/h. Egentligen borde jag kanske ha kunnat köra liiite fortare, men jag slet ut mig onödigt mycket första 4 milen där det mest går svagt uppför hela tiden och därtill kom en lätt men stadig motvind från nordväst. Efter vändpunkten vid Rödåsel i norr hade jag inte så mycket krut kvar i benen för att kunna jobba upp snittet. Dessutom så var detta det längsta pass jag hittills kört utan energitillskott (räknar inte med flygfäna, de flesta spottades ut ändå). ½ L vatten och ½ L elektrolytdricka var allt som gick åt. Kul att det funkade att köra ändå!!


Och så var det det där med älgen, ja. Den stod i godan ro och mumsade på grönskan ute på en täkt/lägda/whatever. En sunkig mobilkamera kan dock inte prestera det bästa av bildbevis, men jag lovar, det är en älg :-)

7 kommentarer:

 1. Jag tänkte väl, det hade blivit ett redigt pass!Fräsigt, Jämtland i Umeå:)

  Snittet är väl egentligen inte så viktigt? Så mycket yttre som påverkar det. Och snittet är väl inte alls dåligt? Bra jobbat!

  SvaraRadera
 2. Skulle du få för dig att ändå ta ett lååångt distanspass nedåt Jämtland lovar jag att bjuda på fika:)

  SvaraRadera
 3. Vet att du har rätt, snittet är inte hela världen... men jag jämför ju ändå mot tidigare rundor där jag haft högre snitt. Så på så sätt känns det lite väl senfärdigt.
  Tack för erbjudandet! Kanske en smula för långt för ett pass, men om jag tränar lite mer så kanske...

  SvaraRadera
 4. Laddar du med fika hos Helena i Östersund så kan du ju fortsätta vidare ner till Skåne så bjuder vi på nästan energipåfyllning =D
  //Y

  SvaraRadera
 5. Nu börjar vi snacka distanspass på riktigt! :D Vad landar det på då... 140 mil eller nåt?

  SvaraRadera
 6. Stålkarin! Marklyft 06.00, Ålidhem -> Jämtland lite senare. Then we take Berlin!

  SvaraRadera
 7. Mhm, de dära marklyften i kombination med aeropositionen på racern har tagit ordentligt på ryggen. Status idag: lätt rörelsehindrad. :)

  SvaraRadera