onsdag 6 juni 2012

Regndränkt misär vid Öreälven

Satt och funderade på olika rubriker till detta inlägg, de flesta handlade om vatten på olika sätt. För det var verkligen vattnet som var i fokus under dagens cykelrunda.
Tre cyklister drog iväg till Bjurholm, vi skulle ut och cykla i den svenska naturen såhär nationaldagen till ära. Rutten gick från Bjurholm och söderut längs Öreälvsleden. Att regnmolnen låg tunga över oss var inget hinder.

Det var första gången jag besökte Öreälvsleden. Bitvis var det kanonfin cykling med perfekt singletrack, men kameran brukar ha en förmåga att bara komma fram när det tjorvar ihop sig vid tekniskt utmanande passager. Så bilderna är inte direkt representativa för leden i stort. Tack A för att du var aktiv med kameran också.

På vissa ställen fick vi bära och putta cyklarna. 

Lera och vatten fanns det gott om!

Såphal bropassage. 

Eeeh... en stunds tvekan och begrundande över vad som skulle kunna tänkas gömma sig på bottnen. Men leden passerar ju här såatteh...

...det var väl bara att köra och hoppas på det bästa. Blöta var vi redan både från regn och tidigare vattenpassager så det här gjorde väl varken till eller från.

Som sagt, är man redan blöt så är det bara att köra även där leden är översvämmad över alla bredder. 
Blöt bloggare.

Efter knappt 9 km av stigcyklande och bad så blev det slutligen så att leden gick vidare in i ett översvämmat område med sly. Vi bestämde oss för att det fick räcka med vattenlekar för idag och tog oss ut på landsvägen för att trampa tillbaks upp till Bjurholm.
En liten paus för att fylla på luft i däcket. 

Rutten, 17.5 km allt som allt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar