tisdag 12 juni 2012

Följer upp med en tisdagsdubbel: cykling + cykling

Det var ju det där med att inte träna efter ett inrutat schema, träningsdagarna kan bli lite hur som helst...
Återhämtning var den diffusa planen för dagen, bara trampa igenom benen lite lätt och ligga lågt i puls. Tog ut landsvägshojen på en tur ut till Sävar och tillbaks. En nätt runda på 35 km med 27-nånting km/h i medelhastighet. Snittpuls på 71%. Rätt soft med andra ord, men ett cykelpass är ett cykelpass och det tar ändå lite på benen.

Sen hade jag tänkt vila, men så lockades det med en lugn och teknikorienterad cykeltur till skogs. Lät som att det skulle vara okej att klämma in på återhämtningsdag. Men väl till skogs visste hetsen inga gränser. Upp och ner för backar, över rotmattor, över stockar, ut i spenaten... Därtill var allt lite sådär lagom fuktigt efter dagens regnskurar och Rocket Ron-däcken for fram som en insåpad tvål i en iskana. Det verkar inte finnas någon som helst greppighet i det däcket när det finns lite vatten i närheten. Måste införskaffa något nytt, som en liten ovidkommande parentes sådär.
Hur som helst, för andra kvällen i rad sitter jag utspilld i soffan och känner mig skapligt mör. Planen för morgondagen? Gör ett nytt försök till återhämtningsdag, men får se hur det blir med det...

4 kommentarer:

 1. Jag vet att Helena har tipsat dig förut men prova Continental Mountain King II! Jag älskar dom när det är blött och lerigt. Greppar kanon och ger bra driv genom surhålen. Lite tungkörda på grusväg men rullar förvånansvärt bra på torr stig. Ett suveränt AM-däck skulle jag säga. Continentals Black Chili-gummi är greppigt som fan. Ju mer man pressar det desto bättre greppar det liksom.

  Ett tips jag fick av en kille på Lida Loop var Maxxis IKON, han körde det i alla typer av terräng och väder och hade alltid grepp sa han, t.o.m. på blöta röter och hällar och det skulle rensa sig själv rätt skapligt också.

  Det satt Rocket Ron/Racing Ralph på min nya när jag fick den. Helt opålitliga. Usch. Och då var det ändå EVO-versionen.

  SvaraRadera
 2. Usch ja, det är läskigt när man inte kan lita på däcken. Lutar mest åt MKII måste jag säga, ju fler tips jag får om dem desto mer sugen blir jag. Tack för input!

  SvaraRadera
 3. Nu skäms jag för att jag inte kunde motstå hetsandet igår :). Det blev ju inte alls som det var tänkt. Hets och flås istället för lugna knixigheter. Vi får ta omtag på det! Jag behöver verkligen träna teknik. Sofiehems"berget" är kungligt för teknikträning, jag tycker vi tar en tur dit!

  SvaraRadera
  Svar
  1. :D Ja jösses, fattar inte att vi kunde få upp sådan fart efter måndagens mangling med "backintervaller". Så teknikträning är helt klart kvar på TO DO-listan. Kanske är lättare att få till det i en tråkigare skog, så man inte lockas att dra iväg på stighets ;)

   Radera