söndag 17 juni 2012

Söndag ≠ vilodag

"Tänk på vilodagen, så att du helgar den" brukar det heta om söndagar, men jag hade då rakt ingen lust att planera in en vilodag idag :-)

Istället blev det ännu ett sånt där härligt dubbelpass! Började hårt med ett brutalt axel- och tricepspass på IKSU. Vanligtvis brukar jag köra endast helkroppspass, men nu fick jag möjlighet till gymguidning, instruktioner och pepp vilket jag förstås inte ville missa. Så det blev till att piska småmusklerna i arm och axel ordentligt. Tusen tack Simon för passet!

Följde upp med dryga timmen landsvägscykling. Överlag ett ganska lugnt pass, dock med 5 st igångdrag från stillastående på hög växel och så försökte jag trycka på lite extra på låg kadens uppför de små och få backarna jag passerade. Bara för att sätta lite lagom press på benen sådär.

Det blev en väldigt lyckad träningsvecka det här! 
104 km MTB och 153 km LVG, samt styrketräningen på det. Totalt nästan 16 timmar. Det får man kalla en bra vecka.

7 kommentarer:

 1. Sweet! Du slet ju på riktigt bra! Riktigt skönt med sällskap också, så det är bara win-win =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra det :)
   Övningarna tog bra, väntar mig en redig träningsvärk imorgon!

   Radera
 2. 16 timmar? Det var en rejäl träningsvecka det! Härligt jobbat! Vart får du energin i från Karin?:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, du har ju inte direkt legat på latsidan du heller ;)
   Energin.... vet inte riktigt, det är mest bara så kul att cykla att milen och timmarna rullar på av bara farten. Det ger mer energi än det tar. Låter det vettigt...?

   Radera
  2. Men till sexton är det långt! Sista lediga veckan förra så nu lär timmarna dala lite.

   Låter helt klart vettigt:)Du blandar ju upp med distanspass och då funkar det ju att träna mycket, (jag jobbar stenhårt på att våga träna lugnt, det är inte lätt).

   Radera
  3. 16 timmar hård träning/vecka skulle man ju inte palla :) Distanspassen sliter inte nämnvärt, men ger massor av timmar i kalendern.
   Det är skönt att träna lugnt, fortsätt jobba på saken. Det borde du ha nytta av när det kommer till långloppen. Lugnt & långt eller kort & hårt; det är säkert något du hört förr ;)

   Radera
 3. Det är ju det när jag väl tillåter mig det, men så kommer den där lilla snabbdjävulen i mig fram, öka snittet, trycka på i uppförsbacken och så förstörde jag distanspasset.

  Du har helt rätt! Jag inser ju det och har ju hört det, men som sagt jag övar och övar.

  SvaraRadera