måndag 6 februari 2012

Kebabrullen blev till mjölksyra @ IKSU

Moffade i mig en flottig kebabrulle till lunch, finfint bränsle inför eftermiddagens spinningpass - som blev en 70-minuterspina med mjölksyran sprutandes ur öronen, bildligt talat ;-)
Trodde jag skulle trilla av cykeln av pur ansträngning där ett tag, men fullt så roligt skulle vi inte ha det. Lättade på motståndet och tog ett fastare tag runt styret istället.
73 minuter med en snittpuls på 85-88% av max (beroende på vad jag räknar som maxpuls) var ju inte så illa pinkat ändå, men ack så jobbigt, tror jag återgår till de lågintensiva långpassen ett tag igen nu...
Struktur för mjölksyra (Wikimedia commons).
Kemisk formel: C3H6O3
Produceras av enzymet laktatdehydrogenas.
Normal blodkoncentration: 1-2 mmol/L,
kan stiga upp till 20 mmol/L under intensiv träning. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar