lördag 6 april 2013

Vårtecken längs landsvägen

Meteorologiskt sett är våren fortfarande en bra bit bort, men de mer världsliga tecknen på att våren är på gång hopar sig. Under dagens landsvägsrunda kunde jag räkna in följande:

 • Landsvägscyklister! Mötte inte mindre än 5 st ystra racercyklister (samt 2 som fortfarande körde vinterhoj/mountainbike). 
 • Helt isfria vägar. Dubbdäcken som jag saknade förra helgen hade definitivt inte platsat idag, vilken skillnad det har blivit på bara en vecka. 
 • En fågelskådare på Degernässlättens utkiksplats. Inte för att jag med blotta ögat kunde se några vårfåglar där ännu, men ändå ett vårtecken att se en fågelskådare med gigantokikare stå där och vänta på de 1000-tals fjäderfän som brukar rasta på slätten. 
 • Solen värmde!! Innan molnen drog in så fick jag cykla ett par mil med solen rakt emot mig, wunderbar! Att kunna vara ute i 4 timmar utan att förfrysa en enda tå är sannerligen ett vårtecken så gott som något. 
Behöver väl egentligen inte ens tillägga att jag var rätt nöjd och glad under dagens pass? Nya hjälmen sitter dessutom som en smäck, bra köp helt klart.
Stilpolisen får ursäkta att jag kör med vätskerygga på landsvägen, men eftersom jag ändå körde landsvägs-hybrid iklädd en löparjacka så har jag väl diskvalificerat mig från alla stildiskussioner redan från början ;) 

Klämde till med årets första över Rödtjärnsberget, nästan på dagen vid samma tid som förra årets premiär över den där kullen. Den är förskräckligt jobbig att ta sig upp på, hur djupt och fort man än andas är det ändå som att luften inte räcker till. Nerfärden är alltid lika rolig, kryddade den lite extra med bunnyjumps över cykelätande tjälsprickor i 50 km/h. 
Den ser inte så mycket ut för världen i Google Earth, men nästan 100 hm över ~1.7 km känns, och då är de första hundra metrarna bara en lätt slakmota. 

Sydde ihop en runda på 93 km, hade jag bara gnetat i lite till så hade det suttit fint att spränga 10-milavallen, men det är trots allt bara första helgen i april än - jag kan vänta på ännu varmare väder för att få en komfortablare resa när det ska cyklas så pass långt. 
Nu ska jag ägna resten av dagen åt att äta oavbrutet, slappa i soffan och bläddra i den saftiga Rose-katalogen som damp ner i brevinkastet i veckan. 

5 kommentarer:

 1. Härligt! Äntligen kan man köra utan dubbdäck :) Racer-premiär idag, vi var 13 st som startade i två grupper. Såg även 2 andra grupper under dagens runda. Tydliga vårtecken som sagt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte illa med racerpremiär, snart är jag nog där också. Måste nu bara vänta ut vinterns lilla comeback. Så himla onödigt att det ska komma massa mer snö, särskilt som det ser så fint ut söderöver!

   Radera
  2. Japp, det är ju det. Ser att ni fått en hel del där uppe av det också. Vi hade fått några flingor i natt och kom lite lätta flingor imorse vid samlingen inför dagens racerpass, avtog snabbt som tur var och solen tittade fram. Röstar för sol och värme i hela landet.

   Radera
 2. Länge sen jag tittade in här. Kul med vårtecken och racertur, tjusigt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Välkommen tillbaka! Varit för upptagen med cykling förstår jag ;)

   Radera