måndag 5 november 2012

Tandrehab dag 1: "Du har haft tur"

Aldrig behövt besöka tandakuten tidigare men nu är jag glad för att de finns. Tandläkaren föreföll inte alltför imponerad över mina övningar i skogen, särskilt som hon visst hade en son som också delade detta intresse. Väl omhändertagen blev jag i alla fall, men har lite lätt kramp i käken efter att ha gapat oavbrutet i dryga timmen.
Kontentan var iaf att jag haft tur, fast det är ännu för tidigt att säga exakt hur det här kommer sluta. Fick lite plast i munnen som ersatte de avslagna tänderna och stränga order om skonkost i minst 2 veckor, tänderna får inte ansträngas! Utöver de två som slogs av finns skador på ytterligare fyra, fast som sagt, jag hade ändå turen med mig.

Ännu en tursamhet i sammanhanget är att jag inte är nämnvärt fåfäng av mig :) Även om fläskläppen och skrubbsåret ser förskräckliga ut så är det inte hela världen, de kommer ändå försvinna på några dagar till en vecka. Faktiskt så är det t.o.m. lite kul, för de blickar jag får av folk jag möter nu alltså :)
Idag.

Igår.

I övrigt så känns det ännu tydligare idag att även andra delar av kroppen fick sig en törn, mest är det vänsterarmen och -axeln som ömmar. Inget värre än allmän mörbultning dock, det ska nog också gå till sig på en vecka eller så.
Träningen får vila en dag, får se om jag kanske går till gymmet imorgon. Utomhusträning får vänta ett tag eftersom den kalla luften gör att det ilar nåt så fruktansvärt i tandstumpen. Men som sagt, jag hade ändå tur.

4 kommentarer:

 1. Ja jäklar alltså!! Grymt imponerad över din inställning Karin! Du har ju blitt hårdare än sten (även om tänderna och köttet förstås inte är det)! Kan bara instämma med alla andra; KRYA!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska göra mitt bästa för att krya! Ska också jobba på den där hårdare-än-sten-biten, vore skönt att slippa råka ut för det här fler gånger. Nästa gång spräcker jag stenen istället ;)

   Radera
 2. ja hård är du! Usch, jag ryser när jag tänker på tandläkare. Vilken tur du har haft som sagt.
  Ta det lite lungt i gymmet bara!

  Hur fungerar det med försäkringar och så? En tanke som slår mig i bland när jag cyklar, om olyckan skulle vara framme. Täcker hemförsäkring sådant här? (Usch vad tråkig och pretto jag lät men men).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte alls tråkigt och pretto att tänka på sånt, snarare klokt!
   Om man har en olycksfallsförsäkring inbakad i hemförsäkringen så ska den kunna täcka sånt här, minus självrisken då. I mitt fall så råkar jag också ha en separat sjuk- och olycksfallsförsäkring som jag kan använda mig av och den är självriskbefriad.

   Radera