söndag 4 november 2012

Kraschade hårt i Tavelsjö

Jahapp, så var det visst dags att krascha ordentligt då. Pysslar man med mountainbike i väldigt teknisk terräng så är det ju bara en tidsfråga innan man åker dit. Nu klarade jag mig iofs ganska bra ändå, men saker gick sönder och det är ju aldrig roligt.

Så vad hände? Var ute i fina Tavelsjö igen och cyklade på de utmanande stigarna där. I en stenig utförsbacke så fick jag inte framhjulet över den stenen som låg mitt i stigen som jag hade tänkt, utan det tog tvärstopp i fronten och jag flög handlöst över styret. En klockren faceplant där jag satte mun och haka i en sten. Slog av två tänder, skrapade överläppen ordentligt och sitter nu med en saftig fläskläpp. Övriga småblessyrer inkluderar en misstänkt spricka i strålbenet nära handleden (varken röntgas eller åtgärdas, men svullet är det) och några blåmärken på överarm och axel. Hjälmen fick en smäll den också, blir nog till att köpa en ny för säkerhets skull. Cykeln (en lånecykel igen) verkade klara sig bra som tur var.

Så var det med det. Bjuder på en bild jag tog under tillbakafärden mot bilen:

Edit 17:20: Uppdaterar och slänger in en blodig bild från Martins kamera också, tagen bara minuten efter vurpan (hjälmen hade jag tagit av mig själv, den satt på plats annars och gjorde sitt jobb mycket bra!). Han visar några andra bilder på sin blogg från turen i övrigt. Själv hann jag inte fota några cykelbilder idag.

18 kommentarer:

 1. Åh, fifan! Jag kraschade förra helgen och fick spendera lördagskvällen hos jourläkare och röntgen men det här var ju snäppet värre. Krya!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltid ska det komma någon som är värre ;) Tack! Jag är mest bara glad över att det inte gick värre, alltid lite läskigt när huvudet är involverat men både skalle och nacke klarade sig fint.

   Radera
 2. Ajajaj! Men om man ska se det positiva så skadar du dig i slutet av säsongen och har hela vintern på dig att läka. Det är tråkigare att göra det i maj när sommaren ligger framför en (been there, done that).

  Krya på dig! Vad är prognosticerad läktid på strålbenet? Jag antar att det är det som kommer ta längst tid på sig att bli bra, man cyklar ju som tur är inte med tänderna :).

  //Kristin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hela vintern för att läka?! Nää, jag ska snart vara tillbaks på banan igen :) Ditt nyckelben var en mycket värre skada.
   Eftersom det inte blev röntgen så är det inte säkert en spricka, men om det är det så ville han väl helst att jag skulle vila från cyklingen i 14 dagar. Får se om jag lyssnar på det... Han sa iofs också att jag kunde testa innan dess, eftersom varken handleden eller fingrarna är påverkade alls så ska jag nog inte behöva vänta särskilt länge.

   Radera
  2. Jamendåså! :) Jag menade mer att en vecka i november är mindre smärtsam att behöva avstå än en vecka i juni. Jag bröt ett ben i handen våren 2010. Det var iofs på ovansidan, benet som ringfingret fäster i (minns inte vad det heter på läkarspråk). Det tog nog tre veckor innan jag kunde köra MTB om jag minns rätt. Du lär ju bli bra snabbare än det.

   Radera
  3. Men du väljer då helt fel tider på året att skada dig. Att missa lite av november känns helt klart mer överkomligt än alternativen.

   Radera
 3. Nämen fy, ser inte mysigt ut det där!! :/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tämligen omysigt skulle jag drista mig till att beskriva det som. Men det känns helt OK nu.

   Radera
  2. Tur iallafall att det gick bra med självaste skallen, men som du skrev är det nog bäst att skaffa ny hjälm om den fick sig en smäll.

   Radera
  3. Hade inte hjälmen till hands när jag skrev inlägget, men har fått tillbaks den nu...
   Och ja, det är en ordentlig buckla i fronten på den. Jag är väldigt glad över att den satt där den skulle. Hjälmen gjorde sitt jobb, men den är definitivt förbrukad nu.

   Radera
 4. Aj. Förvisso halloween men ändå... Läk väl!
  /David

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade nog gjort succé på vilken Halloweenfest som helst med den uppsynen :) Tack!

   Radera
 5. Oj ajaj! Men tur i oturen att det gick så pass bra med dig ändå, krya på dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst hade det kunnat gå värre, så jag är rätt glad ändå :) Tack!

   Radera
 6. Usch:( Vilken tur att det gick bra i oturen. Återigen påminns man om hur bra och livsviktigt det är med hjälm! Byt ut den!
  Krya på dig och upp på cyklen sen igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ny hjälm är beställd!! Det ska jag, hoppas kunna ge mig iväg ut om nån dag igen.

   Radera
 7. Vilken tur att det inte gick värre!! Krya på dej fort!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkligen! Huvudet är ju känsliga saker. Jag kryar på mig så fort jag kan ;)

   Radera