tisdag 27 mars 2012

Softar vidare på landsvägen

Solen lyckades skrämma upp termometern till hyfsat respektabla +6 och stigande under förmiddagen. Utomhuscykling lockade, mer specifikt landsvägscykling. Kände inget behov av att tugga styrlinda idag heller, så jag tog det rätt lugnt och njöt av omgivningarna istället. Lyssnade på talgoxars och grönfinkars sång från skogen. Kände solens värmande strålar (som tyvärr försvann under den sista timmen).

Dessvärre får man väl dras med fluffiga vindjackan ett tag till, men det känns ändå att rätt årstid är på gång!

Snötäckta fält, torr och fin landsväg. Skönt att slippa fruset vatten i flaskan!
Frånvaron av dubbdäck gav, vid motsvarande ansträngningsgrad, ~3 km/h högre rullsnitt.

Styrde först mot norr, mot vinden, för att ha den jobbigaste biten avklarad och fick min belöning efter vändpunkten i Hissjö. Snirklade mig sen tillbaks igenom stan och kom ut på den södra sidan för en extra runda över Degernäs, den lilla ornitologen i mig ville spana in fågelläget ute på slätterna. Men jag ska bespara er detaljer om detta ;-)

Som sagt, läget på landsvägarna är finfint! Detsamma kan tyvärr inte sägas om cykelvägarna inne i stan; de är i rent bedrövligt skick, täckta av en lerig grussörja. Bilvägarna däremot är förstås väl underhållna och i det närmaste helt grusfria. 
Utöver det så var det en bra runda, 57 km och över 23 km/h i snitt, trots snirklandet på de undermåliga cykelvägarna inom stadsgränsen. 

2 kommentarer:

 1. Härligt!
  Tänk vad härligt det är med cyklingen i början av våren, från dubbdäck, till tjocka kläder och varefter får man plocka av sig plagg efter plagg och nånstans sitter man till slut i kort-kort och bara njuter av solen och den extremt fina cykelbrännan man får! (där någonstans börjar jag fundera att sola endast iklädd ben och armvärmare för att jämna ut).

  Bra kört!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Äsch då, bär din cykelbränna med stolthet ;-)

   Radera