fredag 10 augusti 2012

En tur i blindo i Östersunds-skogarna

På väg hem från fjällen stannade jag till i Östersund ett par dagar och eftersom cykeln ändå var med i bagaget så passade jag på att dra av ett träningspass även här. Hade hört talas om Frösön och cyklingen där, men en snabb titt på kartan avslöjade att det såg lite tjorvigt ut att leta sig fram utan lokalkännedom och dessutom var det lite för långt bort från där jag befann mig. Så jag strök den planen och drog ut i den närmsta skogen istället, det var skyltat mot Spikbodarna.
Hade ingen aning om vad som väntade mig i skogarna, kartan avslöjade bara att där skulle finnas stigar. Det visade sig snart vara ett område med motionsspår. Följde den slinga som var skyltad med 15 km. Helt klart cykelvänligt, en slät singletrack som ringlade sig fram, kilometer efter kilometer. På gränsen till uttråkande dock för det saknades i stort sett tekniska utmaningar...
Här och där dök det upp gamla fäbodvallar längs spåret, så pittoreskt!

Skönt pass ändå, även om den fuktmättade marken sög hårt i mina mjuka mountain king-däck. Det tog bra på benen trots att rundan, med ett fåtal undantag, var helt okuperad. Det var ändå kul att besöka en ny skog innan det var dags att styra bilen hemåt mot de välbekanta stigarna runt Umeå.

2 kommentarer:

 1. Nästa gång du åker förbi bokar vi en tur på Frösön! Lovar att det är lite roligare än spikis. Som du säger är det rätt platt och otekniskt. Dock finns det en uppsjö av småstigar men utan lokalkänbedom är det lätt att villa bort sig:( längd och löpmässigt är det däremot ett paradis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Såg att det vek av en del stigar här och där, men ja... tusan vet vart de drog iväg? Tänkte det var bäst att hålla mig på spåret så jag inte körde helt vilse, haha.
   Kör gärna Frösön med guide nästa gång!

   Radera