lördag 14 september 2013

Missade Bike rallyt men cyklade i Tavelsjö ändå

Årets Umeå bike rally skulle gå av stapeln på Tavelsjöberget idag, ett rally som traditionsenligt utlysts på happymtb: http://happymtb.org/ När jag vaknade kl 10 i morse, en halvtimme innan start med andra ord, så strök jag alla ev. tankar på att delta. Det verkade hur som helst jobbigt att behöva rejsa på tid. Så efter en skön sovmorgon, en lååång frukost och ett inte alltför snabbt ihopplockande av cykelprylar så tog vi oss iväg till Tavelsjö helt och hållet utom tävlan. Stigarna där är så roliga! Nästan för roliga för att stressa förbi under tidspress :)
Början är ju väldigt jobbig förstås, när man måste ta sig upp på själva berget.

Sen blir det roligare, bara stig, stig och stig. Stenigt, rotigt, kuperat, slätt, spångat, omöjligt, flowigt - där finns alla slags stigpartier.


Upp mot toppen finns jättefina hällar, himla sköna och roliga att cykla på. 

Vid utsiktsplatsen stötte vi på bike rally-gänget. De hade after race-fikat och grillat och var just på väg att bege sig hemåt. Mycket fint ställe att fika på! Vi korkade upp våra kaffetermosar, kurade ihop oss i vindskyddet och fikade mycket och länge.

Sen fick vi kassera in höjdmetrarna vi kämpat oss till i början. Sjukt roligt förstås, alltid kul att köra utför :) Blev dock inga bilder att tala om från denna dagens roligaste sträcka, då det börjat skymma och den täta skogen åt upp det mesta av ljuset ovanifrån. Får återvända i solljus nån gång och fota mer, berget är väl värt flera återbesök!

2 kommentarer:

  1. Du bjuder på så mycket fina bilder! Gillar! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Dessi. Fast jag önskar mig i smyg en bättre kamera för att göra miljöerna och färgerna mer rättvisa :)

      Radera