torsdag 19 september 2013

Downhill/intervallpass i Bräntis

Det händer saker på lilla Bräntberget i stan, ett gäng DH-entusiaster har börjat fixa till cykelleder nerför skidbacken. De har haft grävdagar och format till en lattjo liten nerfart med doserade kurvor och små hopp. Alltså... fallhöjden är inte mycket att tala om, men närheten till backen är ju oslagbar!
Jag körde ett kombinationspass idag: kan väl kalla det downhill-intervaller. Jag cyklade till toppen och lekte mig nerför den enda färdiga(?) leden några gånger om. Klart det hade varit skönare att bli släpad uppför liften, men en vanlig torsdag lunch är väl besökstrycket inte så stort att det är lönt att kicka igång liftmaskineriet. Jag blev då svettig, flåsig och lerig iaf. Bra pass alltså!
Backen fick lite uppmärksamhet i gratistidningen Totalt Umeå i förra veckan, det var ju kul! Man kan följa arbetet och aktiviteterna i backen på deras Facebook-sida Umeå Downhill: https://www.facebook.com/UmeaDownhill

7 kommentarer:

 1. Heja Umeå! Blir bara mer och mer sugen på att ta med cykeln och komma över en helg för MTB!

  En fråga; kör du alltid med fötterna fast då du cyklar i skogen eller hur resonerar du?!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det borde du göra! Här finns stigar så det både räcker och blir över för ett helgbesök.

   Jag kör _aldrig_ med fötterna fast i skogen. Har bara SPD på landsvägen.

   Radera
 2. Vad GLAD jag blir av att läsa det, har trott att det är mer regel än undantag att alla kör med fötterna fast i skogarna, jag har vägrat det och nu då jag börjar kolla runt lite så inser jag att det är rätt många som kör på samma sätt.. Man behöver alltså inte vara en sämre cyklist i skogen trots att fötterna inte är fast ..(det har jag fått för mej, att man inte får samma tramp och kraft då) ?? Tips på bra skor att cykla med? Vad använder du?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Majoriteten kör nog med SPD eller liknande, men visst finns det många som kör platta pedaler också. Om man kör fastklickad så får man en viss fördel i ett extra driv uppför backar och kan slita med sig cykeln på ett annat sätt. När man inte sitter fast så får man ofta jobba lite mer med tekniken istället för att få cykeln dit man vill.
   Just nu använder jag Five Ten Freerider skor. Mycket sköna!! Och så kör jag med Shimano Saint MX80 pedaler, men det finns många andra bra plattformspedaler. Superstar components och Nukeproof gör populära pedaler också.

   Radera
 3. Tusen tack för tips och hjälp!!! Ska skriva upp denna info och införskaffa nya skor till att börja med!

  SvaraRadera
 4. Har du förresten ännu något bra tips på ställen att handla cykelkläder/skor på?! Sorry alla hundra frågor... !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, fråga på du! Högst upp på bloggen ligger en sida med samlade cykellänkar, där finns några webbutiker som jag handlar ifrån och som är pålitliga. Just skorna har jag köpt från Rose eftersom jag gillar att de har fri returfrakt på kläder o skor, smidigt när man inte är säker på om storlekarna passar.

   Radera