lördag 21 september 2013

Inte lätt när det är svårt

Huu så ovan man är att cykla i blöta. På hala stenar och rötter, med cykeln dansandes än åt höger, än åt vänster under rumpan. Och vips så tappar man fästet för drivet och spinner loss och får stopp i en liten backe. Till viss del utmanande och kul, till viss del väldigt irriterande. Man blir genast så mycket sämre när man inte tar sig fram över partier som brukar gå bra för att fästet inte är som det brukar. Det krävdes att bli lite (väldigt!) arg för att fixa en stenig backe i Skravelsjö t.ex. Men det var som sagt kul också, när man oväntat hamnade vid sidan av stigen och det bara kändes alldeles hopplöst :)


9 kommentarer:

 1. Kul att höra att jag inte är den enda som kände mig som en nybörjare när jag cyklade runt grössjön i fredags :-P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Höstcykling är som en egen gren av cykling, särskilt i ett lerhål som Grössjön, bara att glömma allt man tidigare lärt sig och göra det bästa av situationen :)

   Radera
 2. Beskriver hur jag känner mig på torra stigar :) Men det beror nog på att jag spenderat mer än 95% av tiden på cykel på asfalt/grus i år.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mm du har nött på bra med landsvägshojen och crossen i sommar! Saknar du inte stigcyklingsinslagen lite grand ändå...?

   Radera
  2. Jo visst kan jag sakna det ibland. Ser ju så kul och lätt ut när andra kör... Men det är väl just det att man skulle behöva nöta teknik en hel del. Svårt dock att få tiden att räcka till allt, sen har jag ju bestämt mig för att testa lite tempo nästa år.

   Radera
 3. hej!

  Och jag höll mig själv "kass" när jag hade samma problem på stigarna i Holmsund igår! ( min andra tur ever) men tydligen har "proffset" svårt i bland med. :)

  Blir roligt och se hur det är när det är torrt!

  trevlig blogg förresten!
  //Janne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, "proffset" :) Nämen det är klart att det blir en dimension svårare när greppet blir så opålitligt, om du lär dig att behärska blötan nu så kommer det gå som en dans när det torkat upp sen!

   Radera
 4. Ja, galet ovan - den här sommaren har skämt bort oss med torra stigar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkligen! Man kör ju på ett annat sätt när det är torrt, nu är det som att behöva lära sig cykla på nytt.

   Radera