lördag 8 mars 2014

SOOOL på min landsväg

Blev det april i mars nu?

Om hela denna vinter varit som en väldigt utdragen november så kändes idag som att det hips-vips blivt april! För första gången på jag vet inte hur länge vaknade jag till en klarblå himmel och strålande sol. Tror vi hade en(!) halvklar soldag februari, men då sov jag mest. Det har alltså gått över en månad sen jag såg solen ordentligt senast. Det har inte känts toppenbra kan jag säga.
Hur som helst, dagens sol skulle jag då njuta av! Tog mig en landsvägsrunda på nästan 6 mil och sög i mig allt ljus jag kunde få. Blåsten var väl det som grumlade cykelglädjen en smula, att sega sig över Degernässlätten i knapp styrfart med 12 m/s rakt emot var rätt tungt för mina cykelovana ben.
Och titta, titta, titta: Torr asfalt!! Och gräs i dikeskanten! Fantastiskt. Det ÄR verkligen som april.


Tog Bussjörundan medsols, för att få den roligare, kurvigare, småkuperade Bussjövägen på hemväg.

Det var ett bra vägval vid rätt tidpunkt, ty minuten härefter drog en mäktigt stor fågel in över vägen. Just ovan trädtopparna seglade en havsörn, av min amatörmässiga obs att döma tämligen juvenil, i ganska sakta mak korsade den min väg. Den stora, grova näbben lyste gyllengul i solljuset. Så vackert. Kort därpå siktade jag även en ormvråk, en pyttefågel i jämförelse medan jag hade den betydligt större örnen på näthinnan. Det är precis sånt här som gör det så extra underbart att få vara ute. Det gjorde verkligen min dag!
Som mosgrädden fick jag även beskåda några pälsdjur längs vägen. Mellan Kont och Norrmjöle såg jag något i ögonvrån som jag fick först fick för mig var en flock får, men vid en närmare titt var det ju ett gäng renar som chillade i skogen. Visste inte att de brukade gå här alldeles intill havet, där fick jag lära mig nåt nytt.


Fantastisk dag och cykeltur allt som allt. En redig soldag var efterlängtad och jag hade inte kunnat ta tillvara den på ett bättre sätt.

4 kommentarer:

 1. Härlig naturupplevelse med att få se så mycket djurliv under en cykeltur =)

  Helt fantastisk dag idag med efterlängtad sol =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu väntar jag på att få köra lite mer i skogen också, för att komma än närmare naturen :) Verkligen så mycket bättre än inomhusträning det här.

   Radera
 2. Ser ut att ha varit en riktigt trevlig tur. Helt klart var det skönt att se solen igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Solen var hett efterlängtad, ser ut att kunna bli mer av den varan framöver dessutom. Snart landsvägspremiär på riktigt med andra ord! Hybriden är ju lite mer slaskvänlig än racern, men det var faktiskt inte på många ställen (utanför stan) den behövdes egentligen.

   Radera