lördag 15 mars 2014

Skogspremiär på barmark!

Rekordtidig premiär

Förra året begicks stigcyklingspremiären den 26.e april. Viss skillnad mot att få lattja runt på torra stigar redan den 14:e mars! Det var igår alltså. Hade rekat Sofiehemsskogen/Öberget till fots dagen innan och det såg så lovande ut att vi inte kunde hålla oss från att dra ut cyklarna redan dagen därpå. Grymt skojigt att äntligen få köra över rötter och sten. Tekniken kändes i vanlig ordning mer än lovligt darrig efter vintern, icke desto mindre var det himla roligt att äntligen få köra utför de branta små stigarna ner mot älven och göra sig av med en del av ringrostigheten. Om en timme ska jag ta mig dit igen och fila lite mer på de vintertröga benen och leta efter manövreringsförmågan som för tillfället ligger just utom räckhåll.
Canyon väntar på att få sprätta iväg längs stigen!

Förra årets rookie på Scott förhandsrekar en av nerfarterna. 

4 kommentarer:

 1. Första snöfria rundan är ngt speciellt! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja verkligen!! Jag blev överlycklig :)

   Radera
 2. Men så nice! Var där tidigare i veckan och då var det en del snö och isfläckar kvar. Blir nog en sväng dit igen imorrn nu när det verkar tinat fram helt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite snö och is är ju kvar, särskilt på sidan mot Tunnelbacken till. Men stigen högst uppepå och de små branterna mot älvsidan var torra och fina. Undrar just hur de ser ut idag under det tunna snöpudret som kom inatt..? Det borde vara cykelbart ändå idag också.

   Radera