onsdag 12 mars 2014

Ny broms på Enduro

Hög tid att få tummen ur

Beställde nya bromsar i *host* september, men inte gjort slag i sak att faktiskt byta förrän idag. Den berömda tummen har suttit långt uppkörd i mörkret och ett trasigt bromshandtag på Enduro har faktiskt inte bekymrat mig nämnvärt på hela vintern - den har ju ändå bara stått still. Fast nu med solens ankomst börjar det kännas lite smått aktuellt att fixa till det hela.
Hann iofs inte fixa allt, men oket till bakbromsen är monterat, slangdragning och ev. kapning (som jag hoppas slippa) återstår, likaså att piffa till reglagens läge på styret. Frambromsen borde också bytas, i symmetrins och konsekvensens tecken, men cykelskruvande är inte min starkaste sida så allt tar ju "lite" tid. Processen är åtminstone påbörjad, alltid nåt!

Bort med Elixir, dit med SLX. 

2 kommentarer:

  1. Haha den känner vi igen, mitt framväxelreglage (gamla är trasigt och ihoplagrat "tills vidare") till racern kom i augusi. Men på fredag är det tänkt att monteras på plats. Jaja, bättre sent än aldrig el va säger man? ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jamen varför gör man alltid så? Väntar till sista minuten med att fixa det man haft all tid i världen att ta hand om innan. Prokrastinering kallas det visst...

      Radera