torsdag 17 januari 2013

Tandrehab 2½ månad senare

Tänk vad tiden går, 2½ månad sen vurpan med de förlorade tänderna nu. Idag var tredje besöket hos tandläkaren, ett inte alltför trevligt sådant. Jäkla tortyrredskap till verktyg de använder alltså. Typ: "Oj då, gör det ont när jag petar med den här sylvassa kroken nere i tandköttet?" "Aaah!" Och så fortsätter petandet ändå...  Sen har de mage att ta betalt för det också.
Hur som helst, tänderna verkar efter omständigheterna hyfsat levande och friska. Det som återstår är väl det kosmetiska då, han sa något om en krona på den tand som ännu inte är uppbyggd till full höjd (bild på den finns i annat inlägg) samt lite färgjusteringar av den andra lagningen. Nu ska försäkringsbolaget kopplas in eftersom dessa behandlingar måste godkännas av dem i förväg.
Utdragen historia det här, tror nästan det hade varit enklare att bryta en arm eller nåt. Får sikta på det nästa gång istället.

2 kommentarer:

 1. Det hade sannolikt varit billigare (om du nu inte för allt täckt av försäkringsbolaget) att bryta armen, men knappast speciellt roligt... Pest vs kolera typ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Räknar med att försäkringen täcker allt.
   Pest eller kolera ja... Om det här är pesten så tar jag nog koleran nästa gång, om inte annat så för variationens skull.

   Radera