måndag 23 juli 2012

Vad har I20-skogen att bjuda på?

Finns det något mer än tillrättalagda motionsspår och grusvägar att cykla på i I20-skogen? Jodå, det finns det, men det är rackarns svårt att hitta åt de mindre och roliga stigarna. Så vad finns det i skogen då - bortom de barktäckta dagspåren?
Det finns en liten dirtbana, inte riktigt rätt miljö för min XC-hoj kanske, men det hindrade mig inte från att rulla ett varv eller två.

I20 dirten.

Och om man vet var man ska leta så finns det riktigt fin singletrack en bit upp i skogen, krävs en del trist grusvägstransport för att komma dit men det kan det vara värt ibland.
Hittade åt en kort backe att knuffa cykeln uppför...
...bara för att få rulla lite utför.

Man kan också låta sin cykel posera mot en gammal bildörr i I20-skogen.

Var det någon som sa att Umeå med omnejd är platt? Den personen har väldigt rätt.

Har inte cyklat så värst mycket i I20-skogen, mest för att det känns som att motionsspåren och grusvägarna dominerar så mycket. Om man lär sig hitta lite bättre kanske det går att knåpa ihop en runda med mer stigcykling, för nu blev det alldeles för mycket av just motionsspår och grusväg.3 kommentarer:

 1. Hej Karin,

  Snubblade in på din blogg när jag googlade runt på cykelleder runt Umeå. Var lite kul att du lagt upp en bild på just dirten i I20 skogen. Är jag och några kompisar som skottat till den gamla gropen med traktor nu i våras.

  Jag bott i Umeå hela mitt liv och cyklat i Umeå, dock mest dirt och downhill. Köpte mej en XC hoj förra sommaren för att jobba på flåset samt bredda cyklingen då det inte finns så mycket DH relaterad cykling just i stan.

  Jag tänkte kolla med dig om du har några bra tips på leder omkring stan. Har cyklat lite i I20 men som du själv skriver så är det så svårt att hitta något kul där. Har transporterat mej runt i motionsspåren samt grusvägarna, men det är inte så skoj..

  Har även hört att Röbäck ska ha en hel del bra cykling att bjuda på, men vet inget mer om det.

  Så har du tid och ork att tipsa om platser, så mottages det mer än gärna! :)

  Mvh
  Daniel

  SvaraRadera
 2. Hej Daniel
  Misstänkte nästan att det var någon/några som varit och jobbat på dirten relativt nyligt, har som för mig att den var i risigare skick förra året. Bra jobbat!

  Du kan kika under rubriken Mountainbike runt Umeå högst upp på sidan här, där håller jag på att försöka skapa en liten samling av tips och kartor för stigcykling.
  Det finns väldigt bra cykling i Röbäck, men jag har inte stenkoll på de bästa stigarna än. Därav så har jag heller inte lagt upp någon karta över området ännu. Det längre av motionsspåren (8.8 km tror jag det är) är bitvis riktigt kul att cykla, och stigen bort mot Skravelsjö är kanonfin, sen finns det små stigsnuttar här och där mellan elljusspåren som är roliga. Men någon mer detaljerad runda kan jag inte presentera.

  SvaraRadera
 3. Jo, dirten har genomgått ett förfall de senaste 10 åren.. så det kändes som att det var dags.

  Tack för tipset om Röbäck. Har kollat runt nu på det som du lagt upp, bra info och helt klart mer än vad jag kände till. Får börja utforska bredare nu :)

  Kul blogg! Kör hårt!

  Mvh
  Daniel

  SvaraRadera