söndag 8 juli 2012

Uppdatering av styrkestats och Kessiakoff - vilken kille!!

Cykelfri dag som inleddes i gymmet. Hängde på låset när IKSU öppnade i morse för att jobba på styrkan. Har slarvat lite med den på sistone, särskilt benträningen. Fy skäms på mig! Kan vara en bidragande orsak till att jag återigen känner av de där efterhängsna knäproblemen, suck.

Nåja, ett helkroppspass blev det och såhär dryga halvåret efter gymdebuten så är det dags att kolla av utvecklingskurvan. Styrkan ökar så sakteliga, fastän det bara är en kompletterande parentes till den riktiga träningen. Några exempelövningar:
Siffermässigt inga hiskeliga ökningar på vikterna, men väl på cykeln känns det en klar skillnad både i styrka och uthållighet! Det är den enda motivation jag har och behöver för att fortsätta svettas i gymmet ett par gånger i veckan. Kan också nämnas att kroppsvikten i stort sett varit densamma under hela perioden, men det har nog hänt en del saker utan att det syns på vågen.
--------------------------

Sen går det förstås inte att skriva ett inlägg på en cykelblogg idag utan att nämna Fredrik Kessiakoff - vilken insats han gjorde på dagens TdF-etapp! Överhuvudtaget en fantastiskt underhållande etapp, men att få se en svensk ligga i täten så länge - mäktigt. Så synd att det inte höll hela vägen, men den prickiga tröjan tog han och en riktig nagelbitare bjöd han på, tack för det!

4 kommentarer:

 1. Ja, heja Kessiakoff! Så himla bra jobbat och vilken teknik i nerförsbackarna. Han är väldigt värd en prickig tröja just nu!

  SvaraRadera
 2. Verkligen! Synd bara att han trots sin fina körning missade i den där vänstersvängen mot slutet av backen. Priset för mest offensive cyklist fick han också, lika välförtjänt det!

  SvaraRadera
 3. Heja heja Kessiakoff!!!! :)

  Ja, norr om Vasa håller jag till, närmare bestämt i Jakobstad, känner du till? Inte är du möjlighen påväg över för Botniacyklingen som går i Vörå i slutet av juli?

  SvaraRadera
 4. Visst känner jag till det, det är ju bara några stenkast härifrån :) Har aldrig varit över på den finska sidan dock, man kanske borde ta färjan någon gång? Ser ut att finnas fina områden för MTB.
  Botniacyklingen verkar trevlig, men den krockar med andra semesterplaner.

  SvaraRadera