torsdag 5 juli 2012

Jobbar på cykelbrännan

Idag så fick racern äntligen komma ut på en runda också. Ganska kort och långsam runda, mest bara för att njuta av cyklingen som sådan och solens värmande strålar. Apropå solen så har årets cykelbränna börjat på att anläggas och inte ser det vackert ut inte. 
En rand på låret efter landsvägslycran och en annan halvvägs ner på smalbenet efter skogs-cyklingens baggystil med knäskydd. Därtill så är majoriteten av alla blåmärken, rivsår och myggbett koncentrerade till den lilla biten ben mellan knäskydden och skorna. 
Helena konstaterade för ett tag sen att MTB inte är något för benmodellsaspiranten, det ligger något i det :D

6 kommentarer:

 1. Lite tresmak över din bränna:) du får sola med benvärmare i tre steg!

  SvaraRadera
 2. Eller solskyddsfaktor i tre olika styrkor? Fast det fallerar ändå på att jag inte ens gillar att sola :) Kommer nog aldrig lyckas jämna ut det här!

  SvaraRadera
 3. Brunkräm syrran!!! Tog själv ett idiotiskt beslut i förrgår! Det går en stig från vårt område över till en grusväg som leder upp till E 14 och vidare upp till Opesjön........vart är den stigen??? Letar mig bortåt där jag har en aning om att den låg innan avverkningen för X-antal år sedan. Hamnar tillslut på skoterleden (snön hade tinat nu) och tänker att den går nog att cykla på! ICKE, det blåste typ en storm i julas = träd över sagda led. Efter att lyft cykel över otal träd, fatnat i diverse trädsorters ris och grenar hamnar jag vid ett vildvuxet ogräsplantage som såg ut att vilja trassla in sig i trampor,kedja och nav så beslutade jag mig för att vända och söka en mer lättframkommlig väg. Det fick bli genom ett dike.....nja snarare en ravin med sly, buskar och gammalt torrt granris! Tog mig sedemera över E 14 och vidare upp mot sjön men blev lurad av att testa små stickvägar somm dök upp på färden. Dom 2 jag testade avslutades så klart med en vändplan!!! Fortsatte sedan av ilska till sjön och vidare till vägs ände. Vände och tog sikte på hemmet. Passade då på att söka den försvunna stigen från andra hållet och fick med hjälp av cykelstyret svinga mig över två leriga bäckar, inget vatten men dyig brun gegga som nådde upp till navet på hjulen. Efter cykeltvätt och myggmatning somnade jag ovaggad! 1 timme och 25 minuter tog väl hela turen och träningsvärken i låren gör sig påmind när jag med spretande fingrar plitar ner detta epos! :D Fast det är ju lite roligare att cykla i naturen än till jobbet efter samma cykelväg morgon och kväll! Glad Sommar. //Store-Bror

  SvaraRadera
 4. :D Jamenvisst är det kul att cykla i skogen!! Låter som en klassisk stigfinnartur det där.
  Helena som kommenterade här ovan var annars ute runt Spikbodarna och Lillsjön häromdan och hittade visst riktigt fina stigar däromkring, om du vill vidareutveckla intresset tänkte jag :)
  Glad sommar på dig!

  SvaraRadera
 5. Ja där lär det rent av krylla av stigar! Bara man slipper en massa ved och skit som ligger över stigarna så blir jag glad! Går ju att cykla härifrån till Spikbodarna också! Men nu firar jag semester med lite öl! Skål :D Skulle dock haft en cykel med dämpare, fast det blir ju mer "Hardcore" utan ;D Ska du till Mässlingen förresten?

  SvaraRadera
 6. Gött med semester!
  Hade tänkt det, ska finnas en del MTB-leder i trakterna runt Funäsdalen som jag är sugen på att spana in. Ev. ta en tur upp på fjället också, typ Helags eller så.

  SvaraRadera