fredag 24 januari 2014

Känsliga tittare varnas

Dessa pryl- och  putssporter alltså

Det blev dags att rädda mina skidor efter förra turen som ömsom gick på nästan barmark. Väldigt pysslande detta, med att hålla skidorna i trim efter och inför passen. Med cyklarna kommer det mer naturligt att sköta om och putsa upp, jag är inte alls där med skidorna än. Nåå, även en totalnovis som jag såg iaf att någonting måste göras åt dessa stackars Atomic! Inte en vacker syn, inte alls, hade jag haft motsvarande repor på en cykel efter blott 6 timmars åkande hade jag nästan fått en tår i ögonvrån.
Efter ett par vändor med vallaborttagare var all smuts och gammal klistrig valla borta iaf, nu återstår väl att göra om allt grundjobb igen. Följer med stort intresse Helenas vallaskola, de första delarna ligger verkligen på en nivå som tilltalar mig!
Avskräckande exempel på hur belagen INTE ska se ut.
Samlingen med skidtillbehör börjar så sakteliga växa till sig. Än har jag dock lång väg att gå till proffsnivå. Jag har ju sån tur att jag kan låna en del (mer eller mindre) essentiella saker också, tack och lov, för det är ju inte direkt gratis att samla på sig allt som tydligen behövs för att hasa sig framåt i ett skidspår.

Gunde-packet och vallaklossen var det första som köptes,
nylonborsten och vallaborttagare är dagsfärska tillskott. 

2 kommentarer:

  1. Tejpbyte + nytt universalglid ca 1 ggr per säsong (eller längre om det inte behövs)... Mer komplicerat än så behöver det inte vara! ;) Fast valla kan ju vara en hobby i hobbyn oxå så om man gillar det är det bara att köra på.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Finns alltid genvägar man kan ta :) Men jag tänkte man kan försöka lära sig på riktigt först och ev. ta genvägarna senare.

      Radera