onsdag 29 januari 2014

Jag vill cykla i Göteborg

Läcker stigcykling i Blöteborg

Om jag någon gång far vägarna förbi Göteborg ska cykeln med i bagaget, helt klart. Fast kanske helst en något torrare årstid :) Knöliga stigar, partier med flow och fart och tekniska utmaningar i härlig blandning. Jag måste helt klart lära mig att svänga runt bakhjulet i luften i tvära spångkurvor! Ett mission inför vår och sommar. Det här är också ett alldeles ypperligt "bevis" på att långslagiga cyklar gör sig himla bra i skog och inte bara utför berg. Lekfulla, hoppvänliga, benstyrkekrävande och alldeles fantastiskt roliga. 

9 kommentarer:

 1. Det ser verkligen häftigt ut! Man blir sugen på att pröva!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Prova på vetja! Du som bor nära de där skogarna och allt :)

   Radera
 2. Är det där min skog? Ojoj, så graciöst ser det inte ut när jag kör. Hade fått spångest vid 0300 och den några sekunder senare stockesten hade fått mig söka upp en psykmottagning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det bör väl vara i dina trakter det där ja. Hej igen förresten :) Kul att du satte ett litet avtryck här igen. Inte lika graciös säger du... Du menar att de där grabbarna får det att se för lätt ut? Kan du inte klippa ihop en mer verklighetsförankrad film för oss vanliga dödliga då...?

   Radera
  2. Jaså så jag har lämnat ett minnesvärt avtryck innan? Sedär :)
   Ja, grabbarna får det verkligen att se för lätt ut. Jag gör så sällan nuförtiden också, vilket gör mig desto fegare i skogen. Det blir ingen bra film ;)

   Radera
 3. Det där är gbg's elit som kör Happyride. Det brukar gå lite lugnare på Easy rides på onsdagarna.

  /Serenyeti

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då ska jag pricka in att fara förbi Göteborg på en onsdag mao ;-) Verkar finnas ganska många som cyklar på väldigt roliga stigar i Gbg, jag spanar lite avundsjukt i trådarna på happy ibland. När våren närmar sig brukar det vara rent smärtsamt, barmark där nere och fortfarande snöstormar här uppe.

   Radera
 4. Kan inte svara direkt i "tråden" Karin men tänkte säga att du absolut måste komma ner. Boka in typ en vecka ;) eller iallafall en långhelg. Leo kör Tisd/Torsd och ibland långturer på helgerna. En varning är att man behöver ha fysik som en fallskärmsjägare för att hänga med. På Easy turerna så väntar man in de flåsande stackarna i kön lite längre. Plus har mer förståelse för sämre teknik genom stöket (spångest).
  /Serenyeti

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt klart en easy ride för mig! Att hänga på Leo & the gang vore dödsdömt redan på första tramptaget :-D Himla synd att det här landet är så förbaskat avlångt, en tur till Gbg är ju inte gjord i en handvändning direkt.

   Radera