fredag 22 februari 2013

Fredagsnöje på två hjul

Efter mörkrets inbrott smög mig ut i skogen med cykeln, lamporna var fulladdade och med bara två minusgrader på termometern kändes det nästan ljummet i luften. Första anhalt blev som så många gånger förr Gammlia-skogen. Det var ett tag sen det snöade nu så stigarna har blivit rejält packade av skotern och breddade av många fötter, faktiskt så var de rentav lite väl fina, ingen utmaning att manövrera cykeln på en meterbred "skogsväg". Så efter ett tag övergav jag skoterstigarna och gav mig på de stigar som bara blivit trafikerad av gångare, enmetersstigarna byttes mot 2-3 dm upptrampad snöstig med djuuuup lössnö vid sidan om. Mycket roligare så! Det blev något av en balansakt att hålla sig mellan snökanterna.
Tog en sväng till Nydalasjön också, kollade in isbanan de plogat upp för skridskoåkning. Såg fin ut, synd att jag inte har några skridskor. Hittade åt en liten promenadstig där vid strandkanten som jag kunde cykla istället.
Nästan 2 timmar blev jag ute, riktigt skönt. Inte alls dumt som fredagsnöje.

2 kommentarer:

 1. Absolut det bästa fredagsnöjet att cykla ute! Tillochmed vi källarråttor tog oss ut igår :)
  Ha en fortsatt skön helg!
  //Yvonne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag såg väl det, förstår att ni behöver bryta av från källarträningen mellan varven. Ni lär få både starka ben och pannben av att sitta där nere.
   Tack detsamma!

   Radera