fredag 9 mars 2012

Premiärtur på Canyon Nerve XC

Så var det äntligen dags att känna på nya cykeln! Sittställningen var lite ovan till en början, styret är bredare och reglagen känns annorlunda - särskilt bromsarna. Sadeln är lite bredare än vad jag normalt brukar köra, men den funkade ändå. Mest påtagliga skillnaden låg i rullmotstånd och acceleration, lättare hjul gör förstås sitt till, men Rocket Ron är rena racerdäcket jämfört med både Nobby Nic och i synnerhet Nokian Extreme-dubbdäcken jag kört med på senaste tiden. Ändå gav de förvånansvärt bra fäste, även på isiga vägar.

Mestadels blev det cykling längs cykelvägar, men jag hittade åt några skoterspår så det blev lite skogscykling också!

Sid-gaffeln kändes mjuk och följsam. Dämparen tror jag att jag dragit i lite för högt tryck i, inte fullt lika följsam som gaffeln. Det här är min första FS så det får bli lite trial and error här i början.


Den vita sadeln och vita handtagen lär inte få behålla sin vithet så värst länge, men vad gör det? En mountainbike är ju ändå till för att bli lite grisig och lerig ;-)


Provturen blev en bit över 1.5 timme, trots det trista, molniga och blåsiga vädret.
Cykelglädje vs sunkväder 1-0. Jag känner mig ordentligt nöjd med nyinköpet och jag längtar sååå tills det här hemska snötäcket smälter bort så vi får ta en tur ute i skogen på riktigt!

Nöjd!!

4 kommentarer:

 1. Snyggt! Den där lär ju bara bli bättre och bättre ju mer man lär känna den. Grattis igen :)

  /Jonatan

  SvaraRadera
 2. Jag hoppas det! Förhoppningsvis gör den mig bättre som skogscyklist också.

  SvaraRadera
 3. Ja men visst är det härligt med nya grejjer, jag köpte ny MTB förra året, en Cube LTD Comp, efter att ha haft min GT Avalanche LE sen 1998(!). Lite skillnad kan man ju säga... :)

  Ut och cykla!

  //Hasse

  SvaraRadera
 4. Jo man "måste" ju uppgradera sig ibland! Men att låta det gå 10+ år mellan gångerna är kanske lite i överkant ;) Förstår att det blev ett ordentligt lyft med Cuben!

  SvaraRadera